Božji plan je još i bolji od tvojih očekivanja - Onaj tko vjeruje u Boga nikada neće biti razočaran

Pokušaj zaustaviti neprekidnu analizu zašto su tvoji planovi propali. Nećeš pronaći mir u beskonačnom preispitivanju svega u svom životu. 


Umjesto toga, prihvati da je Božji plan možda bolji od tvojih očekivanja, čak i kad ti se čini suprotno dok prolaziš kroz bol i razočaranje. Možda su se danas svi tvoji planovi raspali pred tvojim očima, ali znaj da to ne znači da su se urušili i Božji planovi za tebe. Iako je teško to prihvatiti u ovom trenutku, vjeruj da će sve ponovno biti dobro. 

Svako razočaranje te potiče da manje planiraš svoju budućnost i da više vjeruješ Bogu da će On voditi tvoj život. Vjeruj mi, On te neće iznevjeriti. Postupno ćeš shvatiti da dolaziš do života bez tuge. Kada se osvrneš na riječi "Božje misli nisu kao tvoje misli", shvatiš da nije Bog taj koji te razočarao; ti si kasno shvatio da si više vjerovao u svoje planove nego u Božje. 

Često mislimo da smo vjerovali Bogu, ali zapravo smo vjerovali u sebe i svoje zamisli. Božji planovi nadilaze naše kratkovide planove. Onaj koji istinski vjeruje u Boga nikada neće biti razočaran jer Bog to ne dopušta. Zato jednostavno priznaj da je Njegov plan bolji, i uskoro ćeš opet osjetiti svoju snagu, ponovno se smijati, i shvatiti da ti život ponovno postaje dragocjen.

No comments

Powered by Blogger.