Majka ne prestaje da vas voli, čak i kada vas napusti - Uvijek će ostati vaš anđeo čuvar!

Kada izgubite osobu koju volite, posebno majku, osjećate se kao da vam je srce slomljeno na milion komadića, a tuga vas obavija kao teški oblak. 


Osjećate prazninu koja se ne može popuniti, jer gubitak majke mijenja sve u vašem životu. Postajete svjesni osjećaja koje prije niste ni znali da postoje, i to je bolno novo iskustvo. Dan kada izgubite majku, bude najteži dan u vašem životu. Osjećate ogromnu prazninu jer je majka nosilac topline i ljubavi u vašem domu. Njeno odsustvo čini da shvatite koliko ste je voljeli i koliko vam je njen osmijeh, njene riječi podrške i njeno prisustvo nedostajalo. 

To je trenutak kada se suočavate sa stvarnošću, pitajući se gdje je sada, u kojem svijetu. Ali, ma koliko to bilo teško povjerovati, majka je uvijek s vama. Ona postaje vaš anđeo čuvar koji vas nikada ne napušta, čak i kada više nije fizički prisutna. Osjećate njeno prisustvo u mirisu zraka, u sitnim znakovima oko sebe.

Iako je nemoguće dodirnuti je ili čuti njene riječi, njena ljubav ostaje duboko ukorijenjena u vašem srcu. Nakon gubitka majke, suočavate se s mnoštvom pitanja i osjećaja krivice. Pitate se da li ste joj dovoljno pokazali koliko je volite, da li ste provodili dovoljno vremena zajedno, razgovarali o važnim stvarima. Ta bol nikada neće potpuno nestati, jer sjećanje na majku ne blijedi. 

Njena ljubav i prisutnost ostaju uvijek s vama, jer veza između majke i djeteta je jača od smrti. Sjećanja na majku će ostati živa u vama zauvijek. Njeni pozivi, glas, osmijeh, dodir - sve to će vam nedostajati, ali njena ljubav će vas uvijek pratiti. Nije važno koliko vremena prođe, jer će ljubav prema majci uvijek biti prisutna, trajna kao život sam. To je snaga i ljepota majčinske ljubavi koja preživljava sve.

No comments

Powered by Blogger.