Ne dozvoli sebi da se jednog dana probudiš i shvatiš da pored tebe spava osoba koju ne voliš

Jednog dana, kad otvoriš oči, shvatit ćeš da pored tebe spava osoba koju već dugo ne osjećaš istinsku ljubav prema njoj. 


Tvoje najmlađe dijete, koje spava u sobi kraj tebe, već iduće sedmice će proslaviti 18. rođendan. Podižeš se iz kreveta, ideš oprati lice i slučajno pogledaš u ogledalo. Sa strahom ćeš primijetiti da imaš 52 godine. Veliki dio tvog života već je iza tebe. Osoba koju si s tolikom strašću voljela s 18 godina, koju si duboko cijenila s 25, i s kojom si maštala o proširenju porodice s trećim djetetom sa 32 godine, više nije ista osoba. 

Koračaš tromo do kuhinje i pripremaš kafu tom istom čovjeku. On će se probuditi i početi gunđati zbog neopranog veša, ali stvarnost je daleko od prljave majice. Problem odavno nije u sitnicama poput te majice, jednostavno, on više ne osjeća ljubav prema tebi, a ni ti prema njemu. Ali sada zaboravi sve to.

Imaš 18 godina i tvoj cilj je da učiniš sve što je u tvojoj moći da s 52 godine ne ustaneš pored osobe koju ne voliš, da ne osjećaš tugu i žaljenje zbog vlastitih odluka.

No comments

Powered by Blogger.