Ne postoji osoba kojoj trebaš ćutati: 6 savjeta bake koji su me učinili pravom ženom

Još dok sam bila tinejdžerka, moja baka mi je ostavila pismo koje sam često čitala, ali tek kasnije sam shvatila njegovu suštinu. 


Njeni savjeti su mi pomogli da izrastem u pravu ženu s istinskim vrijednostima. "Draga unuče, željela sam napisati ovo pismo prije 25 godina za tvoju mamu, ali tada nije bilo vremena. Bila sam mlada i trudila sam se riješiti životna pitanja - kako ćemo preživjeti, hoće li tvoj deda zaraditi dovoljno, tko će voditi tvoju mamu u vrtić, hoću li uspjeti položiti ispit... 

Sada, ipak, imam malo više godina, pedeset i nešto, i želim s tobom podijeliti svoja iskustva o životu. Nisam najpametnija, daleko od toga, ali uvjerena sam da će ti moji savjeti pomoći da budeš sretnija i izrasteš u pravu ženu. 

1. Izrazi svoje mišljenje Nikada ne dozvoli sebi raditi nešto što ne voliš i pritom šutjeti. Nikada ne skrivaj svoje mišljenje. Nitko nije vrijedan da zbog njega šutiš i kriješ svoje osjećaje. Ako se netko od prijatelja ili tvoje ljubavi ne želi družiti s tobom jer se ne slažeš u svemu s njima, takve osobe ti i ne trebaju u životu. 

2. Poštuj sebe Nauči poštovati sebe. Ako sama sebe ne poštuješ, ni drugi te neće poštovati. Cijeni sebe, i cijenit će te i drugi. 

3. Nauči padati Vozi bicikl, plivaj, klizaj, ljuljaj se i nauči pasti. Možda će te boljeti, ali tako ćeš naučiti kako reagirati na bol. Ustat ćeš, iako će ti se plakati. 

4. Izrazi izvinjenje kad je potrebno Nemoj misliti da si hrabra i izuzetna ako nikada ne priznaš svoju grešku. Teško je prići nekome i reći 'Izvini, ti si u pravu, kako da popravim situaciju?' No, kada naučiš reći izvini, postigla si mnogo u životu i nitko te neće lako povrijediti. 

5. Ne moraš biti popularna Većina djevojčica u određenom periodu života teži tome da bude popularna, stalno se slika, ide na žurke, ne želi učiti. Ti, s druge strane, radi na sebi, završi kurs nekog jezika, nauči jahati, pjevati itd. Kada njihovo vrijeme prođe, od života neće imati ništa, a ti ćeš tada krenuti u osvajanje svijeta, možda čak i na put oko svijeta. 

6. Biti ili ne biti u braku Sve djevojke razmišljaju o svom princu na bijelom konju. Međutim, ako se ne budeš željela udati, pa čak i ne moraš. Ne dozvoli da te netko osuđuje zbog toga. No, ako ipak odlučiš da želiš, pronađi čovjeka svog života, koji će te voljeti više od svih.

No comments

Powered by Blogger.