"Ne traži muža, bolje nabavi psa" - 4 životna savjeta poznate književnice za sve žene

Vjerovatno ste se mnogo puta našli u situaciji da ste tražili savjet od bliskih ljudi, ali niste dobili ono što ste očekivali. To je zato što svako od nas ima svoje iskustvo i perspektivu, te ponekad najbolji savjet dolazi iznutra, iz naše vlastite intuicije. 


Darija Doncova, poznata po svojim praktičnim savjetima, dijeli četiri ključna savjeta za lakši i sretniji život žene. 

Prvo, cijenite svoje prijatelje, ali ne dijelite s njima sve tajne. Kao što kaže, ako razmijenite tajnu s prijateljem, više ni jedna od vas neće imati tajnu. Iako je važno imati podršku prijatelja, previše bliskosti može dovesti do problema. Čuvajte svoje tajne kako biste sačuvali svoju privatnost i mir. 

Drugo, fokusirajte se na gradnju karijere, ali ne radite više nego što je potrebno. Važno je ulagati trud u svoj posao, ali nije vrijedno raditi prekovremeno samo da biste se dodvorili šefu. Vaš trud treba biti prepoznat i cijenjen, ali ako nije, možda je vrijeme da razmotrite druge opcije. 

Treće, napravite distancu sa svojom djecom. Iako je važno biti prisutan u životima djece, previše roditeljske prisutnosti može otežati njihov razvoj. Dopustite djeci da istražuju svijet i postavljaju pitanja, ali isto tako im dajte prostora da sami donose odluke i rješavaju probleme. 

Četvrto, ne tražite muža, nabavite psa. Darija Doncova ističe da su psi vjerniji i iskreniji od mnogih ljudi. Umjesto da se očajavate u potrazi za partnerom, možda je bolje da se okrenete ljubavi prema životinjama. Pas će vas voljeti bezuvjetno i pružiti vam beskrajnu podršku.

Sve ove savjete treba uzeti u obzir kao smjernice za sretniji i ispunjeniji život, ali uvijek treba slijediti svoje srce i intuiciju kako bi se donijele najbolje odluke za sebe.

No comments

Powered by Blogger.