"Ne traži slabiju ženu da upravljaš njome, već jaču da joj se diviš" - Dedin mudri savjet

Traženje prave žene i izgradnja zajedničkog života s njom može biti izvor istinskog zadovoljstva, ali samo za muškarca koji zna cijeniti i poštovati tu ženu. 


Kakvu ženu treba tražiti? Tražite onu koja nadmašuje vas. To je ključno. Dok mnogi traže partnericu koja je manje sposobna kako bi im bilo lakše upravljati, vi tražite ženu koja vas nadmašuje kako biste joj se divili. Potražite ženu čije postupke cijenite, čije ponašanje odiše gracioznošću i zanimljivošću. 

Važno je cijeniti ne samo njen fizički izgled, već i njenu inteligenciju, manire i odnos prema porodici i prijateljima. Kada pronađete takvu ženu, to će vas motivirati da postanete bolja verzija sebe. Vaša želja da budete bolji zbog nje će vas nesumnjivo podstaknuti na lični razvoj. 

Što se tiče ponašanja prema njoj, budite džentlmen. Pomažite joj, pridržavajte vrata, pomozite joj s torbama, pružite joj svoju jaknu ako je hladno. Neka vaše geste budu iskrena pokazivanja pažnje. Pokažite poštovanje prema njenim roditeljima, čak i kad oni nisu prisutni, čak i ako je njoj trenutno ljuto na njih.

Iznenadite je bez posebnog povoda. Nisu potrebni samo rođendani da biste joj poklonili radost. Nemojte dijeliti detalje svojih prošlih ljubavnih avantura. Umjesto toga, svakodnevno je nasmijte jer srce žene često biva ranjeno i potrebno joj je osvježenje. 

Podstičite je da ostvari svoje ciljeve i eksperimentiše s novim stvarima - to će joj pomoći da raste kao osoba. Uvijek poštujte njeno mišljenje i podržite njene odluke. Ako budete mogli ispuniti većinu ovih savjeta, osvojit ćete njeno srce i postati njen svijet.

No comments

Powered by Blogger.