Ne trpite brdo suza zbog mrvice ljubavi - 10 osobina partnera na koje ne smijete zažmiriti

Nemojte se zadovoljiti toksičnim vezama samo zato što se bojite biti sami. 


Svi mi zaslužujemo iskrenu i pravu ljubav, nekoga s kim ćemo dijeliti život bez laži i kontrole. Ako primijetite bilo koju od sljedećih stvari u svom odnosu, važno je da razmislite o budućnosti s partnerom kojeg birate za život: 

1. Naziva vas ludima. Važno je razumjeti da niste ludi samo zato što želite razgovarati o detaljima ili izražavati svoje osjećaje. Partner koji vas naziva ludima pokušava izbjegavati odgovornost za probleme u vezi. 

2. Otvoreno flertuje s drugim osobama. Ako partner otvoreno flertuje s drugim ljudima, to je nedopustivo ponašanje koje zaslužuje ozbiljan razgovor o budućnosti vaše veze. 

3. Često vas čini nesretnima i plačete zbog njega. Suze su normalan izraz osjećaja, ali ako partner konstantno uzrokuje vašu tugu, vrijeme je da razmislite o održivosti takve veze. 

4. Pokazuje pretjeranu ljubomoru. Isključivanje ispada ljubomore može ukazivati na ozbiljne probleme u vezi. Ljubomora ne bi smjela biti osnova za zdrav odnos. 

5. Ignoriše vaše pozive, ali očekuje od vas da uvijek odgovorite. Ako partner ignoriše vaše pozive, ali se ljuti kad ne odgovorite na njegove, to ukazuje na nejednak odnos i nedostatak poštovanja. 

6. Pokušava kontrolisati vašu odjeću. Partner koji pokušava kontrolisati vaš izbor odjeće prelazi granicu. Vi imate pravo nositi što želite, a takva kontrola može dovesti do toksičnosti.

7. Napada vas kada je uznemiren. Osoba koja ispoljava bijes napadima kad je uznemirena nije prikladan partner. Komunikacija treba biti temelj veze, a ne agresija. 

8. Laže vas. Iskrenost je ključna u zdravoj vezi. Ako vas partner sustavno laže, to znači nedostatak poštovanja prema vama. 

9. Zahtijeva da radite stvari koje ne želite. Poštovanje granica je osnova svakog zdravog odnosa. Partner koji vas prisiljava na nešto što ne želite nije poštovanje. 

10. Mrzi vaše prijatelje i porodicu. Partner koji mrzi vaše bliske ljude može pokušati izolirati vas od podrške i ljubavi koju vam pružaju. Važno je da možete održavati veze s prijateljima i porodicom, bez obzira na mišljenje vašeg partnera.

Zapamtite, zaslužujete ljubav i poštovanje, a toksične veze neće vam donijeti sreću na duže staze.

No comments

Powered by Blogger.