Ni novac ne pomaže ženi koja se ne zna obući - 8 modnih savjeta kraljice stila

Carine Roitfeld je istaknuta figura u svijetu mode, poznata po besprekornom stilu i uticajnom radu kao bivša urednica francuskog izdanja magazina Vogue. 


Njeni savjeti o modi nisu samo smjernice kako izgledati dobro već i kako pronaći sopstveni stil koji će biti autentičan i vječno elegantan. 

1. Ignorisanje trendova je prvi korak ka stvaranju sopstvenog stila. Ona ističe važnost da ne kupujete nešto samo zato što je trenutno popularno. Umjesto toga, trebate se osloniti na klasične komade koji su uvijek u modi. Cvjetni uzorci na hlačama možda su popularni trenutno, ali nakon što trend prođe, ponovo ćete biti u potrazi za novom odjećom. Zato je ključno investirati u klasiku koja nikada ne izlazi iz mode.

2. Crna suknja je temelj svake dobro sastavljene garderobe. Carine Roitfeld preporučuje da imate više crnih suknji u ormaru, jer se mogu kombinovati na mnogo načina. Bez obzira na vašu dob ili stil, crna suknja će uvijek biti osnova za različite kombinacije. 

3. Kopiranje kombinacija sa modnih pista može dovesti do gubitka individualnosti. Umjesto toga, trebate se osloniti na vlastiti ukus i stil. Kupovina po svojoj intuiciji i samostalno kreiranje kombinacija može rezultirati jedinstvenim i autentičnim izgledom. 

4. Umjesto da bacate staru odjeću, razmislite o prekrojavanju. Prekrajanje stare odjeće može biti zabavan način da joj date novi život. Od širokih komada možete napraviti uske, a od dugih kraće. Ako niste vješti s iglom i koncem, posjetite krojačicu i podijelite svoje ideje s njom. 

5. Poznavanje svog tijela ključno je za odabir odjeće koja vam najbolje pristaje. Vaš stil treba da odražava proporcije vašeg tijela. Na primjer, ako ste nižeg rasta, široke hlače možda neće laskati vašoj figuri kao što bi to učinile hlače koje se bolje prilagođavaju vašem obliku. 

6. Kombinovanje muške i ženske odjeće može rezultirati zanimljivim i originalnim izgledom. Kožna jakna iz muškog ormara može izgledati sjajno kada se kombinuje sa svilenom košuljom. Takođe, muška bijela košulja može se nositi ispod sakoa i džinsa stvarajući sofisticirani izgled. 

7. Kada ste u nedoumici, uvijek se opredijelite za udobnost. Ponekad se žene suočavaju s izazovom odabira odjeće, ali na kraju se uvijek vrate onome u čemu se osjećaju najbolje. Posebno kada ste umorni ili neraspoloženi, nošenje udobne odjeće može vam pomoći da se osjećate bolje u vlastitoj koži. 

8. Ne morate trošiti previše novca na odjeću da biste izgledali dobro. Umjesto toga, pametno je investirati u kvalitetne klasične komade ili pratiti pristupačne modne trendove. Skupa odjeća može biti privlačna, ali ako je nosite rijetko ili nikada, to je potencijalno nepotreban trošak. Umjesto toga, fokusirajte se na komade koji vam dobro pristaju i u kojima se osjećate samopouzdano. 

Ukratko, Carine Roitfeld naglašava važnost autentičnosti, udobnosti i praktičnosti u modi. Njeni savjeti inspirišu žene da pronađu svoj stil i izraze svoju ličnost kroz odjeću koju nose.

No comments

Powered by Blogger.