Nikad se ne vraćam na staro: 5 fraza koje će reći jaka žena muškaracu koji zatraži drugu šansu

Neki muškarci, nažalost, ne shvataju pravu vrijednost žene koju imaju pored sebe i lako su spremni tražiti drugu šansu čak i nakon što su je povrijedili. 


Ti muškarci će se često truditi uvjeriti ženu da su se promijenili i da neće ponoviti iste greške, nadajući se njenom oprostu. Međutim, postoje žene koje neće pružiti drugu šansu muškarcu koji ih je povrijedio, bez obzira na njegove molbe i obećanja. Ako se takav muškarac obrati jakoj ženi tražeći drugu priliku, mogao bi naići na sljedeće reakcije: 

1. "Nisam tvoja rezerva." Jaka žena neće dozvoliti da je muškarac smatra rezervom ili opcijom za slučaj kada mu ništa drugo ne uspije. Ona će jasno staviti do znanja da zaslužuje nekoga ko će je cijeniti i poštovati, bez obzira na to da li je sama ili u vezi. 

2. "Već sam te preboljela." Nakon što je preboljela bol zbog gubitka te veze, jaka žena shvata da zaslužuje bolje i da nema potrebe vraćati se prošlosti. Ako se muškarac pojavi tražeći drugu šansu, ona će mu odlučno reći da je prošlo i da je nastavila dalje sa svojim životom. 

3. "Neću dozvoliti da me ponovo povrijediš." Jaka žena razumije da ponovno vjerovati muškarcu koji ju je već povrijedio znači staviti sebe u rizik od daljnjih povreda. Ona će čvrsto postaviti granice i neće dopustiti da joj se to dogodi ponovo. 

4. "Trebao si prije misliti o tome." Kada muškarac izrazi kajanje i tvrdi da je sada shvatio svoje greške, jaka žena će mu odgovoriti da je kasno za to. Ona zna da su njegove riječi možda iskrene, ali to ne mijenja činjenicu da je već pretrpjela bol. 

5. "Voljela sam te, ali više ne." Iako je možda nekad bila zaljubljena u tog muškarca, jaka žena shvata da ljubav ne bi trebala biti izvor boli i patnje. Ona će odlučno reći da više ne osjeća istu ljubav prema njemu i da je vrijeme da nastavi dalje sa svojim životom. 

Jaka žena cijeni sebe i svoje emocionalno blagostanje više od bilo koje veze koja joj donosi patnju i tugu. Ona će sebi postaviti granice i neće pristati na manje od onoga što zaslužuje.

No comments

Powered by Blogger.