Ovo je tekst za tebe koja si zaljubljena u njega koji ti ne uzvraća ljubav - Opusti se, nisu svi isti

Neuzvraćena ljubav predstavlja jednu od najtežih emocija koje čovjek može doživjeti. 


Snaga ljubavi kada se uzajamno dijeli može biti jednako snažna koliko i bol kada ljubav nije obostrana. Da li ste se ikada zapitali da li stvarno volite svog partnera ili ste samo zaljubljeni u njega? Manifestacija istinske ljubavi prema nekoj osobi zahtijeva razumijevanje zakona privlačnosti. Možda ste privukli neuzvraćenu ljubav u svoj život, možda je to obrazac po kojem živite. 

Često se dešava da se zaljubljujemo u osobe koje su emocionalno nedostupne i koje ne odgovaraju našoj ljubavi, bez obzira na naše napore. Zašto se to događa? Odgovor može biti jednostavan, ali težak za prihvatiti: neuzvraćena ljubav nas čini nedostupnim. Jednom kada doživite odbijanje, svaki naredni put kada se zaljubite, nosite taj strah od ponovnog odbijanja. 

Od samog početka odbacujete potencijalnog partnera jer se plašite ponovnog razočaranja. Ovaj obrazac ponašanja može se ponavljati godinama nakon jednog iskustva neuzvraćene ljubavi. Strah od ponovnog povređivanja može postati preplavljujući, te može dovesti do gubitka mogućnosti za istinsku ljubav. Ali razmislite, šta ako nikada ne rizikujete? 

Šta ako nikada ne dopustite sebi da se otvorite prema nekome, da pokažete svoje pravo ja, svoje srce i dušu? Možda je ta osoba prava za vas, ali nikada to nećete saznati ako ne riskirate. Svaki novi odnos može biti prilika za ljubav, ali to zahtijeva hrabrost. Prepustite se ljubavi, čak i ako postoji mogućnost da ne bude uzvraćena. Ne dozvolite sebi da se skrivate od ljubavi, jer time samo sebi nanosite bol. 

Umjesto toga, budite hrabri. Isprobajte ljubav, jer samo tako možete naučiti i rasti. Oni koje volimo ne moraju ostati zauvijek uz nas, ali važno je da se ne bojimo voljeti i biti voljeni. Prestanite se zatvarati u svoje strahove i nesigurnosti. Dopustite ljubavi da vam pristupi. Jer šta je život ako ne živimo hrabro, otvoreno i s ljubavlju? Budite hrabri, isprobajte ljubav i naučite rizikovati. Jer samo kada se otvorimo ljubavi, možemo doživjeti najveću radost i ispunjenje koje nam život može pružiti.

No comments

Powered by Blogger.