Poljubac u čelo je najljepši gest naklonosti koji postoji

Među svim poljupcima koje možemo dati ili primiti, jedan se ističe kao posebno značajan - poljubac u čelo. 


On nosi sa sobom poruku ljubavi, nježnosti, zaštite i dobročinstva, bez ikakvih uslova ili očekivanja. Taj čisti i autentični gest postaje simbol neizgovorenih riječi, izražavajući duboku povezanost između dva srca. Poljubac u čelo nosi sa sobom blagoslov. To nije samo običan poljubac; to je gest koji isijava bezuslovnu ljubav i poštovanje. Ne traži ništa zauzvrat, već se daje s ljubavlju i poštovanjem. 

Ovaj poljubac označava ljubav koja stanuje duboko u srcu i duši. On je poput tihe noći, koja donosi mir i olakšanje od svih dnevnih briga i problema. Poljubac u čelo može biti poslednji dodir prije odlaska ili prvi zagrljaj nakon povratka. On je blagoslov koji prati ljude kroz život, podsjećajući ih na snagu i ljepotu ljubavi. 
Čelo, mjesto gdje počiva božanska svijest, postaje centar misli i briga. Poljubac na tom mjestu predstavlja ne samo gest naklonosti, već i trenutak oslobađanja od mentalne magle koja okružuje naše umove. To je gest koji prihvata našu ranjivost i pokazuje da smo voljeni bez obzira na sve. 

Dublje značenje poljupca na čelo može se pronaći u duhovnim tradicijama i filozofiji. Epifiza, ili treće oko, smatra se mjestom gdje duša može pronaći svoje sjedište, dok se u vedskoj tradiciji čelo označava kao mjesto duhovne povezanosti s božanskim. 

Poljubac u čelo postaje znak bezuslovne ljubavi koja nas okružuje i podržava. On je misterija ljudskog života, jednostavan gest koji nosi duboki, sveti značaj. Poput svih malih gestova ljubavi koji ispunjavaju naše dane, poljubci na čelu ostaju urezani u naša srca kao svjedočanstvo čiste i nesebične ljubavi.

No comments

Powered by Blogger.