U braku ne ostaj zbog para, djece i sažaljenja: Novac prolazi, sažaljenje postaje bijes a djeca odlaze

Brak nije namijenjen kao zajednica temeljena na krivim i neispravnim motivima. 


Svi mi smo jedinstveni s različitim ciljevima i željama u životu. Dok neki traže partnera iz ljubavi i žude za harmoničnim bračnim životom, drugi možda žele partnera koji će im pružiti financijsku stabilnost i osigurati potrebnu sigurnost. Osobe koje su odrasle u siromaštvu mogu gledati na brak s bogatom osobom kao na privlačnu opciju, a moguće je da će biti sretne u takvom braku. 

Taj brak može potrajati cijeli život, ali postavlja se pitanje je li vrijedno provesti život bez prave, istinske ljubavi. Ono što mnogi ljudi ne doživljavaju kada se udaju iz materijalnih razloga je ta prava, iskrena i bezuvjetna ljubav koja čini život ljepšim. Je li stvarno vrijedno provesti život bez prave ljubavi zbog financijske stabilnosti? 

Važno je shvatiti da dvije osobe koje se istinski vole mogu postići mnogo čak i bez obilja materijalnih dobara. Ljubav ih potiče da budu bolji, ljepši i sretniji. U brak ne bi trebalo ulaziti iz krivih razloga, a isto tako ne bi trebalo ostajati u njemu iz pogrešnih razloga. Koje su to pogrešni razlozi? 

Brak nije zajednica u kojoj biste trebali ostati zbog novca, djece ili sažaljenja. Novac gubi vrijednost tokom vremena, djeca odrastaju i odlaze, a sažaljenje se pretvara u bijes. Taj bijes samo se gomila jer jedan od partnera može osjećati da je posvetio cijeli život pogrešnoj osobi i da je propustio mnogo drugih stvari u životu. Brak nije samo dio života; brak je za čitav život. Stoga, treba pažljivo razmisliti s kim gradite svoj brak.

No comments

Powered by Blogger.