Zašto neki sjajni muškarci biraju neatraktivne žene - 5 stvari koje privlače više od ljepote

Iako prvi dojmovi igraju značajnu ulogu, nisu odlučujući faktor u odluci o započinjanju veze s nekim.


Kako stara izreka kaže, "Ljepota privlači, ali karakter zadržava." Da bi žena privukla muškarca, nije neophodno da bude fizički privlačna i atraktivna. To potvrđuju mnoge veze holivudskih zvijezda koje očito nisu temeljene na vanjskom izgledu. Ponekad se postavlja pitanje: "Što je privuklo jedno kod drugoga?" jer ljepota nije apsolutni kriterij za svakoga. 

Ken Page, stručnjak za ljubavne veze i autor knjige "Deeper Dating", tvrdi da sadašnje shvaćanje ljubavi sve više udaljava od mogućnosti ostvarivanja prave i zdrave ljubavne veze. On naglašava da su ljubavne veze utemeljene na jedinstvenosti i povezanosti. Preokupiranost vlastitim izgledom može dovesti do propuštanja mnogih pozitivnih aspekata veze. 

Uprkos važnosti brige o izgledu, Page ističe da postoji mnogo važnijih karakteristika. On naglašava da je briga i pažnja prema drugima ključna, ističući da često članak o tome kako izgledati neće ponuditi savjet kako biti brižan i pažljiv. Odlučnost igra ključnu ulogu u stvaranju pozitivnog dojma. Muškarci su fascinirani odlučnim ženama koje su spremne preuzeti inicijativu. Također, pozitivan stav jedna je od osobina koju muškarci cijene kod žena, čak i kad fizički ne ispunjavaju klasične standarde ljepote.

Istraživanja sugeriše da muškarci posebnu pažnju pridaju temi vjernosti te smatraju da je iskrenost ključna. Stoga, neki će radije birati žene koje su vjerne i iskrene nego one koje su fizički savršene. Interesantno, muškarci preferiraju žene koje znaju rješavati nesuglasice na miran način, izbjegavajući dramu i suvišne konflikte. Idealna žena pokazuje brigu o svom partneru čak i tijekom nesuglasica i aktivno traži rješenje problema. 
 
Sveukupno, muškarci cijene žene koje imaju vlastiti život i hobije, osim ako imaju problema s posesivnošću. Zaključak je stoga jasan: Briga o izgledu je važna, ali vjerovanje da se samo ljepotom može osvojiti kvalitetan muškarac je zabluda. Važnije su unutarnje kvalitete i sposobnosti koje čine osobu jedinstvenom i privlačnom.

No comments

Powered by Blogger.