Žena je u stanju dugo da ćuti i trpi ali jednom kad kaže da je dosta tu je kraj

Je li žensko strpljenje put ka sreći ili put ka neuspjehu? 


Ovo pitanje definitivno nema jednostavan odgovor, posebno kada stupate u brak i ne možete predvidjeti kako će se stvari razvijati nakon faze zaljubljenosti. Ipak, postoji način da se izbjegnu mnoge neugodne posljedice izbora pogrešnog partnera. Važno je pažljivo razmisliti i donijeti relevantne zaključke. Predlažemo da razmotrite nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći u tom procesu. 

1. Posmatrajte partnerovo ponašanje u sukobima: Ako je partner izrazito agresivan i prebacuje svu krivicu na vas, možda je razlog u tome što su se njegovi roditelji isto ponašali. Njegova agresija može proizaći iz straha s kojim se suočavao svakodnevno, postavši sada njegov obrambeni mehanizam. Ako takvo ponašanje postane stalno i više ga ne možete podnositi, možda je bolje prekinuti vezu kako biste izbjegli daljnju štetu. 

2. Ne zauzimajte ulogu žrtve: U svakom sukobu, biti žrtva je gubitnički položaj. Optuživanjem sebe, teško je pravdati se i ispričati. To je ponižavajuće. Najefikasniji način da pokažete strpljenje i diskreciju je postavljanjem pitanja svom partneru tokom sukoba o tome što je uzrokovalo optužbe i zašto razgovara s vama takvim tonom. 

3. Fokusirajte se na svoja osjećanja: Ako je odnos između vas i vašeg partnera postao nepodnošljiv, možda je najbolje oboje prekinuti ga. Jedan incident može biti nesreća, dva slučajnost, ali ako se nešto dogodi treći put, to ukazuje da je to postalo navika. Ako se partner uvijek ponaša na isti način, male su šanse da će to promijeniti. 

Žensko strpljenje može biti veliko, ali ne može trajati zauvijek. Bez obzira na muško ponašanje, na vama je odluka hoćete li to tolerisati. S obzirom na često pasivno i prihvatajuće ponašanje žena, važno je razmotriti koje emocije smo spremni prihvatiti od partnera, a koje treba vratiti i okončati toksičan odnos.

No comments

Powered by Blogger.