2 navike žene koje muškarci nikada neće napustili - Mudar citat Frojda za sve žene

Ina je iza sebe ostavila dva braka koja su završila neuspjehom. Na početku, svaki od tih brakova sjajno je obećavao, ali na kraju su se završili neočekivano loše, ostavljajući Inu s osjećajem gubitka i razočaranja.


Ipak, Ina nije gubila nadu i odlučila je dati ljubavi još jednu šansu. Uvjerena u snagu ljubavi, zakoračila je u treći brak s odlučnošću da neće ponavljati greške iz prošlosti. Iskustvo je, barem u njenom slučaju, bilo učitelj koje je pomoglo da izvuče važne lekcije. Pronašla je novog partnera i čvrsto vjerovala da će s njim biti drugačije - i bolje! Ina je vjerovala svom partneru. 

Svaki dan iznova mu se zahvaljivala na njegovoj ljubaznosti i trudu, pokazujući mu koliko je sretna s njim. U početku, sve je bilo bajno. Osjećala je potrebu za njegovim prisustvom, posebno noću. Željela je razgovarati s njim, dijeliti trenutke, osjećati se povezanom. A dobila je i to - barem na početku. 

Međutim, kako je vrijeme prolazilo, sve je počelo blijedjeti. Unutar nje se gomilalo nezadovoljstvo i potisnute potrebe. Trudila se zadržati to u sebi, ali ništa ne može ostati skriveno zauvijek. Jednog dana, sve je puklo. Ina je iznijela sve svoje frustracije i nezadovoljstvo. Zidovi stana su se tresli od njenog izliva emocija. Za Inu, to je bio kraj. 

I treći brak se raspao, ostavljajući je opet sama. Tada je Ina odlučila staviti tačku i reći da dalje ide sama, jer očito nije spremna za život u partnerstvu. Nije potpuno jasno zašto nije uspjela, ali nedavno sam naišla na informacije koje su dale novi uvid u muško-ženske odnose. 

Kažu da muškarcima žene trebaju iz dva razloga: da ih smire kad su nervozni i da ih uzburkaju kad su mirni. Mnogi se slažu s tim stavom, pa čak i slavni psiholog Sigmund Freud je izjavio: "Žene imaju dva velika zadatka - da uzbuđuju i umiruju. Ne može to svaka." Ovi kontrastni aspekti ženske energije možda su ključni za harmonične odnose, ali nije svima lako uskladiti te suprotstavljene uloge.

No comments

Powered by Blogger.