"Ako se udate zbog novca, na kraju bi vam samo on mogao i ostati" - Bakina mudra poruka

Mnoge od naših baka nisu imale priliku za obrazovanje, a neke čak nisu bile ni pismene, ali su imale mudrost koja se sticala iz iskustva i životnih lekcija. 


Njihovi savjeti često su bili duboki i vrijedni pažnje, jer su prošle kroz mnoge životne izazove i borbe. "Godine prolaze brže nego što možemo zamisliti, zato ne žuri sa udajom dok si još mlada. Iskoristi život u punom smislu i uživaj u svakom trenutku. Nemoj se plašiti da cijeniš svoju slobodu i nezavisnost. Ako se ikada nađeš u situaciji da razmišljaš o braku, neka ti finansijska stabilnost bude važna. 

To može biti ključ za tvoju budućnost. Ali uvijek zapamti da novac nije sve. Nemoj shvatati život preozbiljno. Čak i u najtežim trenucima, pokušaj pronaći razlog za osmijeh. Provedi što više vremena sa svojom djecom, jer će vrlo brzo odrasti i krenuti svojim putem. Ako se ikada osjećaš umorno od svega, odmori se i razmisli o svojim prioritetima. 

Uživaj u malim stvarima koje voliš. Zapamti da imaš samo jedan život. Ne dozvoli da ti prođe neiskorišten. Nemoj slijepo slijediti tuđe savjete. Potraži ih od onih koje poštuješ, ali donesi odluke samostalno, nakon pažljivog razmišljanja. Cijeni svaki trenutak i svaku sitnicu, jer upravo su one najvrijednije. 

Ljubomora može uništiti i najjače veze, zato vjeruj svom partneru. Tvoje zdravlje je tvoje najveće bogatstvo. Svaka povreda koju pretrpiš u mladosti osjetit ćeš u starosti, čak i ako misliš da si je potpuno izliječila. Stoga brini o sebi i svom zdravlju, jer je to temelj za srećan i dug život."

No comments

Powered by Blogger.