Lijepa, pametna, udata - A opet nesretna: Šta je uzrok ovog sve češćeg fenomena

Lijepa je, pametna je, ostvarena je, možda čak i udata, a ipak osjeća nesreću? Šta je uzrok ovog fenomena? 


Ovaj portret postaje sve uobičajeniji među mladim i zrelim damama jer žive prema pogrešnim standardima. Sve više je onih što se nazivaju "ostvarenim usamljenim djevojkama". One sanjaju o ženskoj sreći, čak i kada izgleda da imaju sve što im treba za to. Opsesija srećom, posebno među ženama, zaista je zabrinjavajuća. Svi žure i trče za srećom, pokušavaju je postići silom, a ne shvataju da je na taj način samo odguravaju od sebe. 

Pokušavaju potisnuti svaku naznaku nesreće i nezadovoljstva u sebi, a ne shvataju da su to normalni aspekti ljudskog postojanja. Sreća, baš kao i tuga, sastavni su dio ljudske egzistencije. Sreća nije ravna linija koja se ne smije prekinuti. Sasvim je u redu biti frustriran, tužan, plačljiv, nezadovoljan, razočaran. Sasvim je u redu priznati da postoje ljudi bolji od vas i biti s tim u redu. 

Nemojte isključiti tugu i suze iz svog života. To su načini na koje se oslobađamo negativnosti. Pogrešno je živjeti život u potrazi za srećom kroz stalno natjecanje da budete ljepši, pametniji, bogatiji od drugih. Takvo natjecanje samo izaziva stres koji može dovesti do ozbiljnih problema. Traganje za luksuznim životom kako biste impresionirali druge je pogrešno. Zbog toga toliko ljudi, iako imaju sve što im treba za savršen život, ne vide ni cijene ono što imaju. 

Koliko god vam nedostajalo, morate biti svjesni da imate mnogo razloga za ponos. Trebate znati da su stvari mogle biti mnogo gore. Što više cijenite ono što imate, to ćete biti ljepši, bolji, pametniji i sretniji sami sa sobom. Nezahvalnost vodi u propast, a zahvalnost vas vodi do najveće radosti. Neki će se pitati: kako biti zadovoljan kad zdravlje ne služi? Odgovor je jednostavan: borite se za svoje zdravlje, budite sami svoj prijatelj i budite zahvalni što ste i dalje dio ovog prekrasnog svijeta. 

Niko nema vječni život, i svako može biti izbrisan s lica zemlje u bilo kojem trenutku. Zato je važno da uživate u ovom trenutku života. Neki će se pitati: kako biti zadovoljan kad imate lošeg partnera pored sebe? Odgovor je jednostavan: ili popravite odnos ili otiđite. Sve što radite, radite za svoje dobro. Sve što vam ne odgovara, izbjegavajte. Imate sve predispozicije da budete sretni ako ste dovoljno jaki da budete zahvalni na onome što imate.

No comments

Powered by Blogger.