Luksuz života je čuvati mir kao najdragocjenije blago!

Luksuz života nije u dubokim filozofskim pitanjima o smislu postojanja, već u samom življenju. 


To znači prihvatiti obavezu da danas budeš sretan, shvativši da je to ključni smisao. Nema potrebe za previše razmišljanja ili dvoumljenja. Živjeti znači jednostavno postojati, čak i kada se suočavaš s izazovima koji traže kompleksna rješenja, ostati svjestan da se sve može riješiti na jednostavan način. 

To znači zaboraviti prošlost i nastaviti dalje bez obzira na sve. Luksuz života je imati svoju priču, jedinstvenu i neponovljivu, s likovima koje sam dodaješ u nju. Ako primijetiš da netko unosi nepotrebnu dramu u tvoj život, pretvarajući svakodnevne radosti u tragedije, zamoli ga da napusti tvoju priču. Može stvarati tu dramu u svom životu, ali ti imaš pravo na mir i sreću. Nemoj se uspoređivati s drugima.

Bitno je shvatiti da nije važna brzina kojom ideš prema cilju, već sama avantura putovanja. Luksuz života nije na ekskluzivnim destinacijama, već je u trenucima s osobom koju voliš, u tvom domu, gledajući more, čitajući omiljenu knjigu, ispijajući omiljeni napitak. Život te uči da su najljepše stvari one koje se događaju nakon što nadiđeš sve prepreke. 

To ne znači da ćeš biti lišen problema, već da ćeš odlučiti biti jači od njih i pokloniti sebi i drugima osmijeh. Luksuz života je čuvati mir kao najdragocjenije blago. Shvatiti da neće uvijek sve biti onako kako želiš, ali uvijek možeš prihvatiti situaciju i sačuvati zdrav razum. Gledati prema naprijed čak i kada ti se čini da je budućnost nejasna i mutna. Ne boj se. Ljepota života dolazi iz tvoje vjere u njega, a ne iz objektivnih činjenica. Ako daješ najbolje od sebe životu, vidjet ćeš da će ti se to vratiti.

mario žuvela

No comments

Powered by Blogger.