Ne postoje "Žene koja su se usrećile" - Postoje samo pametne žene koje su napravile dobar izbor

Žena koja je uz sebe izabrala sjajnog muškarca i ona koja je zaglavila s lošim muškarcem razlikuju se u dvije ključne stvari - inteligenciji i sposobnosti donošenja ispravnih odluka. 


Kada čujem ljude kako tvrde da je žena sretna jer je našla dobar posao ili dobrog partnera, smatram to uvredom. To su izjave koje dolaze od onih koji vjeruju da je život slučajan i da nema veze s našim odlukama. Istina je da su naši izbori ti koji kroje put našeg života, dok su slučajnosti poput "sreće" ili "slučajnosti" tek manji dio toga. 

Ukoliko se suočavate s lošim poslom, nemojte okrivljavati sistem, obrazovanje ili Univerzum. Odgovornost je isključivo na vama. Vi ste ti koji određujete koliko ćete se školovati i na koji ćete posao pristati. Negodovanjem prema tom poslu zapravo negodujete nad sobom jer ste sami izabrali taj put. 

Isto vrijedi i za lošeg partnera. Ne možete okriviti tog partnera, okolnosti ili sudbinu. Vi ste ga odabrali i nastavljate biti s njim, dok se žalite na svoju nesreću. Imate opciju da se oslobodite tog tereta i čekate bolje prilike, ali svjesno donosite pogrešne odluke. Primitivno je svesti uspjeh neke žene samo na sreću.

Možda nije imala savršene početne uslove, ali je svojom inteligencijom, strpljenjem i odlučnošću postigla sjajan život. Ne možemo kriviti sreću, nesreću ili sudbinu za naše postupke. Odgovorni smo za svoje izbore i za sve što nam se događa. Dakle, život može biti sjajan uz malo truda, promišljenosti i inteligencije, bez obzira na okolnosti s kojima smo počeli. Ključ je preuzeti odgovornost za svoj život i biti hrabar u donošenju ispravnih odluka.

No comments

Powered by Blogger.