Ne traži svoju vrijednost u muškarcu - Traži muškarca koji će vidjeti tvoju vrijednost

Nema ništa potresnije od trenutka kada djevojka zanemari svoju vlastitu vrijednost. 


Često se dogodi da mnoge žene potpuno posvete sebe vezi, zanemarujući svoje potrebe i želje, a to je upravo ono što bi trebale prestati raditi. Biti u vezi i imati partnera pored sebe ne bi trebalo biti mjerilo naše vrijednosti. Istina je da nas samo partner koji nas iskreno voli može učiniti boljim osobama, ali često to zaboravljamo, pristajući na kompromise samo da ne bismo ostale same, čime zapravo gubimo svoju unutarnju vrijednost. 

Često tragamo za potvrdom svoje vrijednosti kroz odobravanje muškarca umjesto da je pronađemo unutar sebe. Ne smijemo čekati da nas muškarac uvjeri u našu vrijednost i sposobnost ljubavi. Što više moći dopustimo muškarcima nad našim osjećajima, to ćemo teže prepoznati vlastitu vrijednost ljubavi. Važno je ne dopustiti nikome da utječe na naše samopouzdanje i samopoštovanje. 

Trebamo raditi na sebi i uvijek se truditi da očuvamo visoku razinu samopoštovanja. Bitno je zapamtiti da smo dovoljno dobri i ne smijemo dozvoliti nikome da nas uvjeri u suprotno. Tek kada ovo shvatimo, osvojit ćemo kontrolu nad svojim životom i emocijama. Život trebamo živjeti onako kako mi želimo, ne dopuštajući nikome, pa ni muškarcu, da nas zaustavi u ostvarivanju naših snova. 

Kada shvatimo da smo dovoljno dobri, prestajemo gubiti vrijeme na muškarce koji nas ne cijene. Sve će se dogoditi u pravom trenutku, a pravi muškarac za nas pojaviti će se kad budemo spremne i kada to najmanje očekujemo. Do tada, trebamo se brinuti o sebi i živjeti život onako kako mi to želimo. Prije nego što budemo mogli primiti ljubav od drugih, moramo naučiti voljeti sami sebe. I koliko god to možda zvučalo čudno, to je istina.

No comments

Powered by Blogger.