"Nema potrebe da trpite ljude koji vam ne prijaju, bilo ko to bio" - 3 savjeta mlađim djevojkama

Nemojte dozvoliti da vam vrijeme prolazi dok sebi uskraćujete uživanje u dobrim stvarima života. Nema potrebe da brojite kalorije ili se opterećujete viškom kilograma - život je prekratak da bismo propustili uživanje. 


Iskusnije žene imaju dragocjena iskustva i perspektivu koju treba cijeniti. Stoga je važno da ove savjete pročitaju sve djevojke, bez obzira da li su u vezi ili solo, da li ih muči višak kilograma, prištići ili nedostatak samopouzdanja. Ako ih pravovremeno shvatimo i promijenimo način razmišljanja, znatno ćemo olakšati svoj život. Evo što iskusnije žene poručuju mladim djevojkama! 

"Naučite se nositi s prekidima" Bitno je naučiti kako dostojanstveno završiti veze i odbaciti iluziju da postoji samo jedna prava ljubav za svakoga od nas s kojom ćemo živjeti sretno do kraja života. Ako veza ne funkcionira, treba je okončati, proći kroz tugu, i krenuti dalje. Vjerovatno će i ti i tvoj bivši pronaći nove ljubavi s kojima ćete biti sretniji. Nemojte biti ogorčene, osvetoljubive ili ih pratiti na društvenim mrežama. Kad je gotovo, nema povratka. Pustite to i krenite dalje. 

"Nitko ne mari za tvoje greške" Ljudi su previše zaokupljeni sobom da bi primijetili tvoje sitne greške. Ako nisi obrijala noge ili nisi savršeno povukla eyeliner, niko neće obraćati pažnju na to. Kada napravite neku glupost pred drugima, vjerovatno ćete biti jedini koji će to pamtiti i neprestano se opterećivati time. Nema smisla opterećivati se sitnicama - shvatite to što prije. 

"Nemoj ostajati s ljudima koji te čine nesretnom" Ovo se odnosi na loše prijatelje i loše partnere. Mnoge djevojke ostaju u lošim vezama samo zbog straha od samoće. Međutim, nisu svjesne da su uz takve partnere ili lažne prijatelje još usamljenije nego kada bi bile same. Nemojte trošiti dragocjeno vrijeme na ljude koji vam ne donose sreću.

No comments

Powered by Blogger.