Nije garderoba ono što ženu čini skupom - Već njeni maniri: 5 karakteristika jedne dame

Cijena i marka odjeće ne čine ženu elegantnom i skupocjenom, već njeni maniri i način ponašanja. 


Evo pet osnovnih manira koji su karakteristični za prefinjene dame: 1. Uvijek koristi "molim" i "hvala": Ove male riječi nisu samo formalnost, već pokazuju duboko poštovanje prema drugima, čak i prema strancima. Prava dama uvijek se ističe po svom ljubaznom i kulturnom izražavanju, bez obzira s kim razgovara, bilo da je to osoba na visokom položaju ili običan prolaznik. 

2. Njeni postovi na društvenim mrežama su taktični i pristojni: Bez obzira na to koliko je lijepo vidjeti atraktivne fotografije, prava dama zna granice i neće se ponašati vulgarno. Njen stil odijevanja je elegantan i odmjeren, bez obzira na godine. 

3. Ne treba joj skupa markirana torba da bi izgledala elegantno: Istinska elegancija ne ovisi o cijeni odjeće ili modnim trendovima. Mnoge uspješne žene su priznale da ne troše mnogo novca na garderobu, shvaćajući da je to suvišno i nepraktično. 

4. Umjereno konzumira alkohol: Pretjerivanje s alkoholom nije znak dostojanstva. Prava dama zna granice i neće se zanijeti alkoholom u društvu. Uredu je povremeno popiti čašu vina, ali umjerenost je ključ. 

5. Pokazuje fine manire za stolom: Tokom obroka, prava dama se ne ponaša nepristojno. Neće žvakati žvakaću gumu ili neprekidno tipkati po telefonu. Poštuje druge sagovornike tako što ih neće prekidati, neće se previše smijati niti biti glasna u razgovoru. 

Njena unutarnja elegancija i poštovanje prema drugima čine je istinskom damom, ne samo njena vanjska pojava ili materijalna imovina.

No comments

Powered by Blogger.