On je taj koji je izdao, prevario, ostavio - Zašto žene više krive ljubavnice nego muža koji vara

Kada saznate da vas je vaš partner prevario, često se osjećate najviše ljutnje prema ženi s kojom je varao, nego prema njemu, onome koji je izdao povjerenje. 


Želite znati ko je ta žena, kako izgleda, pa čak počinjete smišljati plan osvete kako biste je ponizili i osramotili. Ali, šta je s vašim partnerom koji vara? Često se sva sramota prebacuje na ženu s kojom muškarci varaju. Bez obzira na to što možda neke njegove potrebe nisu zadovoljene u vašoj vezi, on bi prvo trebao razgovarati s vama o tome. 

Umjesto toga, izabrao je lakši put i prevario vas. A kada je sve izašlo na vidjelo, uvjerio vas je da je on nevina žrtva. Tako vi sada krivite drugu ženu, zanemarujući činjenicu da je sve što je uradio učinio svojom voljom i da ga na to nitko nije prisilio. Evo osam razloga zašto ste više ljuti na njegovu ljubavnicu: 

1. Doživljavate je kao prijetnju: Osjećate se kao da je ona prijetnja vašem odnosu. Mislite da se muškarac ne može kontrolisati kad su u pitanju intimni odnosi. Smatrate da ne može kontrolisati svoje postupke kad ga druga žena zavede, i da to nije njegova krivica. 

2. Upoređujete se s njom: Iako možda ljepša i pametnija od nje, uspoređujete se s njom kako biste se uvjerili da ste bolja od nje. 

3. Teško vam je prihvatiti prevaru: Lakše vam je mrziti drugu ženu nego priznati da je vaš partner prevario vašu vezu. Povrijedio vas je i zadovoljio svoje potrebe na vaš račun. 

4. Mislite da bi se sve promijenilo da nije bilo nje: Možda bi to bila bilo koja druga žena, ali on je sam odlučio da bude ona. 

5. Sigurni ste da nikada ne biste napravili isto: Vjerujete u svoje vrijednosti i iskrenost, dok mislite da ih druga žena nema. Za vas je svaka žena koja se upusti u vezu s oženjenim muškarcem loša. 

6. Ne želite se suočiti sa svojim greškama: Teško vam je priznati da možda niste trebali vjerovati svom partneru ili da ste izabrali pogrešnu osobu. 

7. Vjerujete da će, ako ona ode, sve biti kao prije: Niste emocionalno spremni napustiti partnera koji je nevjeran, ili vjerujete da je vaš brak još uvijek sretan. 

8. Krivite samo nju za sve: Vaš partner vam je obećao da će vam biti vjeran, a onda je prekršio to obećanje. Ako muškarac želi varati, uvijek će naći način. Druga žena ga nije prisilila na ništa što on nije želio.

No comments

Powered by Blogger.