“Onako kako doživljavate sebe tako će vas i drugi doživljavati” - Poruka Labkovskog ženama

Postoji jedna često raspravljana tema o životu koja se tiče starosti, izgleda i karaktera. 


Kada je devojka u dvadesetim godinama, čini se da ima samopouzdanja, neustrašivo bira svoje putove, a muškarce "osvaja" svojom slobodom i samopouzdanjem. No, šta se dešava s njom nakon petnaest godina? Često je teško prepoznati istu osobu. Nerijetko dolazi do nezadovoljstva sobom, počinje da sumnja u svoju privlačnost, teži izgledu koji će je vratiti u prošlost. 

Ovo često vodi prema posjećivanju kozmetičkih salona i plastičnih hirurga, sve u pokušaju da se zadrži mladost i da se konačno osjeća prihvaćeno. Primjećuje se da žene starije od 35 godina često imaju nesiguran hod, a postaju sve više skrivene iza sloja šminke jer se stide svog stvarnog lica. Međutim, sve te metode očuvanja mladosti često ne daju očekivane rezultate. 

Glavni razlog za to leži u stereotipu da su ih svi voleli kada su imale dvadeset godina. Stoga, kako bi ponovo osjetile ljubav, vjeruju da moraju izgledati kao da im je dvadeset godina. Zanemarujući činjenicu da su u to doba trebale voljeti sebe onakve kakve su bile. S godinama, gube povjerenje u sebe i svoj izgled. 

U našem društvu postoji izražen kult mladosti. Često se dešava da muškarci uopšte ne razmišljaju o svojoj mladosti od dvadesetih do četrdesetih godina. Međutim, kada pređu 45 godina, shvate da stare i pokušavaju dokazati sebi da su i dalje privlačni, često tražeći mlađe partnere. Ovo interesovanje za mlađe žene stvara taj kult mladosti: uvjerenje da ih vole i žele samo mladi ljudi. ć

Međutim, istina je da starost, izgled i karakter nisu ključni faktori u privlačnosti. Ljudi oko nas doživljavaju nas onako kako mi doživljavamo sebe. To je posebno važno za žene, jer muškarci vide njihovo samopouzdanje, a ne samo fizički izgled. Žena koja je spremna da promijeni svoj izgled kako bi se dopala drugima, zapravo pokazuje da ne voli sebe, a to ništa ne može promijeniti. 

Šta je zapravo privlačnost? Seksualna privlačnost nije vezana uz određene parametre koje društvo nameće. Tijelo koje žena voli i u kojem se osjeća privlačno, zapravo je seksualno privlačno. Postoje mnogi primjeri poznatih parova gdje žene nisu u skladu s konvencionalnim standardima ljepote, ali su imale uspješne i sretne veze. To potvrđuje da seksualnost proizlazi iznutra, iz našeg samopouzdanja i ljubavi prema sebi.

No comments

Powered by Blogger.