Sezona Ovna 2024 - Strijelčevi opustite se i uživajte, Ovnovi sve što zamislite ostvarićete

Sezona Ovna je period koji traje od 19. marta do 19. aprila svake godine, a predstavlja vrijeme promjena i novih početaka. Ova energična faza donosi različite uticaje za svaki od 12 horoskopskih znakova. Hajde da istražimo kako će ova sezona uticati na svakog od njih: 


Ovan (20. marta - 19. aprila) Dragi Ovni, sada je trenutak da zasijate punim sjajem! Vaša strast prema tome da budete u centru pažnje sada dolazi do izražaja, posebno jer je Sunce prešlo u vaš znak nakon perioda refleksije i introspekcije. Preplavljeni ste energijom i entuzijazmom, spremni da podijelite svoje velike snove sa svijetom. Ovo je vaša prilika da pokažete svima svoje talente i ostavite neizbrisiv trag.

Bik (20. april - 20. maj) Nakon perioda druženja i umrežavanja, možda ćete se osjećati malo prigušeno tokom sezone Ovna, dragi Bikovi. Ovaj period potiče vas da se okrenete svom unutrašnjem svijetu dok Sunce prolazi kroz vašu dvanaestu kuću duhovnosti. Možda osjećate potrebu za više vremena samo za sebe i aktivnosti koje će vam pomoći da se regenerišete. Posvetite pažnju svojim snovima - oni vam mogu pružiti inspiraciju za buduće ciljeve. 

Blizanci (21. maj - 20. jun) Dok je Sunce prolazilo kroz vašu desetu kuću, vašu karijeru, možda ste dobili priznanje i napredovali na poslovnom planu prošlog mjeseca. Sada, dok Sunce ulazi u vašu jedanaestu kuću umrežavanja tokom sezone Ovna, vrijeme je da iskoristite ovu energiju kako biste podržali sebe i svoje kolege. Ovaj period također naglašava vašu želju za ostvarenjem dugoročnih snova, stoga razmislite jasno o svojim ciljevima kako biste im se približili. 

Rak (21. jun - 22. jul) Kako se sezona Ovna odvija, fokus se pomjera na vašu karijeru, dragi Rakovi, jer Sunce ulazi u vašu desetu kuću. Možda ćete se osjećati podijeljeni između svojih profesionalnih ambicija i želje da se posvetite porodičnom životu. Iako obično stavljate porodicu i lične obaveze na prvo mjesto, ovaj period zahtijeva od vas da se posvetite karijeri. Moguće je da ćete dobiti priznanje za pokretanje novih projekata i biti inspirisani da preuzmete više odgovornosti na poslu. 

Lav (23. jul - 22. avgust) Tokom sezone Ovna 2024, Lavovi, imate priliku da se oslobodite rutine. Iako ste poznati po svojoj hrabrosti i strasti, kao fiksni znak, možete zapasti u ustaljene obrasce. Ovaj period vas ohrabruje da eksperimentišete s novim stvarima, poput putovanja na nova mjesta, učenja novih vještina ili traženja savjeta od mentora koji vam može ponuditi svježe perspektive. Prihvatanje promjene sada može dovesti do istinskog zadovoljstva. 
 
Djevica (23. avgust - 22. septembar) Dok Sunce energizira vašu osmu kuću dubokih veza, težite smislenim interakcijama i dubokim emocijama. Plitki razgovori vam sada neće biti dovoljni; želite istražiti dubine svojih i tuđih osjećanja. Ovo je također dobar trenutak da se fokusirate na zajedničke finansije, napredak u zajedničkim projektima ili finansijske ciljeve. 

Vaga (23. septembar - 22. oktobar) Tokom sezone Ovna, Vage, fokus se prebacuje na partnerstva dok Sunce prolazi kroz vašu sedmu kuću. Ovo ne obuhvata samo romantične veze; radi se o svim jedan-na-jedan odnosima, bilo da se radi o partneru, bliskom prijatelju, poslovnom partneru ili članu porodice. Iako ćete napredovati u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i uživati u vremenu provedenom s voljenima, ova sezona vas također potiče da razmislite o tome kako izražavate svoj identitet u tim odnosima i kako drugi reaguju na vas. 

Škorpija (23. oktobar - 21. novembar) Dok Sunce prelazi u vašu šestu kuću, Škorpije, vrijeme je da se pozabavite svakodnevnim rutinama i blagostanjem tokom sezone Ovna. Sada je pravo vrijeme da se pozabavite sitnim zadacima koje ste odlagali. Dok završavate svoje obaveze i organizujete se, osjećaćete se fokusiranije i uravnoteženije. Ova sezona također donosi povećanje samopouzdanja koje vas može inspirisati da isprobate nove fitnes rutine ili wellness prakse, što će doprinijeti vašem opštem osjećaju zdravlja i vitalnosti. 

Strijelac (22. novembar - 21. decembar) Kako Sunce prelazi u Ovna i osvjetljava vašu petu kuću romantike i izražavanja, Strijelci, osjetit ćete val razigrane i bezbrižne energije koja savršeno odgovara vašoj prirodi. Ako ste se osjećali zarobljeno poslom ili rokovima, sada je vrijeme za pauzu i prioritet zabave i spontanosti. Provedite vrijeme s prijateljima i voljenima, uključite se u flertujuće interakcije i istražite nove kreativne mogućnosti koje će vam omogućiti slobodno izražavanje. Ova sezona je sve o uživanju u životu u punom sjaju. 

Jarac (22. decembar - 19. januar) Tokom sezone Ovna, Jarčevi, Sunce ističe vašu četvrtu kuću doma, usmjeravajući vašu pažnju na vaše voljene i unutrašnji svijet. Ako osjećate potrebu za opuštanjem i više vremena provedenog kod kuće, to je sasvim u redu - posebno s obzirom na vašu uobičajenu predanost poslu. Iskoristite ovo vrijeme da ojačate veze s porodicom i stvorite dragocene uspomene zajedno. Također je dobra prilika za emocionalno iscjeljenje i introspekciju. 

Vodolija (20. januar - 18. februar) Sa Suncem u Ovnu, obasjavajući vašu treću kuću komunikacije, Vodolije, osjetit ćete porast društvene energije i želju za povezivanjem s drugima. Vaš raspored će se brzo napuniti okupljanjima i izlascima s prijateljima, a vi ćete biti željni uključivanja u inspirativne razgovore i učenje novih stvari. Razmislite o jačanju prijateljstava i proširivanju znanja organiziranjem izleta ili aktivnosti koje će vam omogućiti povezivanje s prijateljima i istraživanje novih interesa. 

Ribe (19. februar - 20. mart) Dok Sunce prolazi kroz Ovna, osvjetljavajući vašu drugu kuću prihoda, Ribe, sada je savršeno vrijeme da svoje kreativne zamisli pretvorite u prilike za zaradu. Postaćete svjesni aktivnosti i poslova koji su u skladu s vašim vrijednostima, što će vam pomoći da odredite prioritete u ulaganju svog vremena i energije. Iskoristite ovu sezonu da organizujete svoj raspored i podignete svoje samopouzdanje, što će na kraju dovesti do finansijskog rasta i uspjeha.

No comments

Powered by Blogger.