"Sreća se ne gradi na tuđim suzama" - Kako karma vraća za vezu sa oženjenim čovjekom

Preljuba je čin koji nikada ne bi trebao biti tolerisan niti olako opravdan kao nešto što se jednostavno dogodi. 


Odnosi s oženjenim muškarcima često se porede s pijanstvom - trenutkom u kojem je sve lijepo i bezbrižno, ali posljedice se osjete tek kasnije, kada mamurluk i kajanje preplave um. Isto tako, ljubavna veza s oženjenim muškarcem može biti uzbudljiva i privlačna dok traje, ali čim se razdvojite od tog skrivenog svijeta, osjećaji krivice i nezadovoljstva preplave vas. 

Štaviše, čak i kada prođe prvobitna euforija zaljubljenosti, a realnost takvog odnosa postane očigledna, problemi počinju da se javljaju. Ljubomora, posesivnost i pokušaji da se uništi muškarčev brak ili veza postaju sve češći. U takvim situacijama, može se činiti da je veza s oženjenim muškarcem privlačna jer se izbjegava svakodnevna dinamika zajedničkog života, sa svim svojim izazovima i sukobima. 

Međutim, ta prividna izolacija od stvarnosti braka ili veze sa sobom nosi svoje posljedice. Usamljenost i očaj postaju kazna za takav odnos, koja se možda ne manifestuje odmah, ali će se sigurno pojaviti prije ili kasnije. Ta skrivena veza postaje kao zamka iz koje je teško izaći bez gubitaka. Emotivna i psihološka iscrpljenost postaju stalni saputnici, a osjećaj krivice i nemira preplavljuje svaki trenutak koji provedete u tom odnosu. 

Iako na početku može izgledati kao bijeg od problema, ljubavna veza s oženjenim muškarcem često se pretvara u emocionalni lavirint iz kojeg je teško naći izlaz. Ključ je u prepoznavanju vrijednosti vlastitog integriteta i sreće te u donošenju hrabre odluke da se krene dalje, bez obzira na izazove koji mogu slijediti. Jer istinsko zadovoljstvo i ispunjenje ne dolaze iz skrivenih veza, već iz autentičnih, iskrenih odnosa zasnovanih na poštovanju i ljubavi.

No comments

Powered by Blogger.