"Što više date, više ćete dobiti" - 13 bitnih zakona Univerzuma koji mijenjaju život

Kada se dublje upustite u razumijevanje zakona univerzuma i naučite kako ih primijeniti u svakodnevnom životu, otkrićete moć koja će vam omogućiti da ostvarite svoje najdublje želje i snove.


Ovi zakoni, koji su suštinski principi koji upravljaju svemirom, nude nam ključeve za harmoniju, uspjeh i ispunjenje. Kada usvojimo ove principe i integrišemo ih u naše živote, otvaramo vrata ka potpunijem razumevanju sebe i sveta oko nas. 

1. Svaka osoba gradi svoj život prema vlastitim mislima, osjećajima i emocijama. Ovo je ključno razumjeti. Naš životni svijet oblikuju naše unutrašnje misli, stanje našeg uma i tijela, naša mentalna i fizička dobrobit, odnosi s porodicom i voljenima, interakcije s drugim ljudima i vanjskim svijetom, posao te materijalna situacija. Sve to je odraz naših unutrašnjih procesa, naših misli, osjećaja i emocija. 

2. Važno je shvatiti da vanjski svijet odražava naš unutrašnji svijet. Možemo koristiti ovaj zakon u svom životu tako što ćemo shvatiti da smo mi tvorci vlastitog svijeta te da ga možemo promijeniti. Ako nešto u našem životu ne odgovara, možemo to promijeniti mijenjajući nešto u sebi. Ako želimo promijeniti svijet oko sebe i ljude oko sebe, trebamo zapamtiti da je sve što nas okružuje odraz nas samih te da promjena počinje od nas samih. 

3. Svaka osoba je nagrađena prema svojim mislima. Ovaj zakon osigurava red i harmoniju u Univerzumu. Naše akcije ne počinju riječima ili djelima, već našim mislima i osjećajima. Misao je oblik univerzalne energije te se naše misli i osjećaji materijaliziraju i postaju stvarnost. 

4. Zakon održanja energije. Misao, kao oblik energije, nastala u našoj duši, ne nestaje nigdje. Svaka misao koju šaljemo u vanjski svijet oblikuje određene događaje u našim životima, a ta energija se vraća nama na različite načine. 

5. Slično privlači slično. Naše misli i osjećaji privlače događaje koji odražavaju njihovu prirodu. Agresivne misli stvaraju neugodne događaje, dok kreativne misli i ljubav privlače prijatna iskustva. Važno je odabrati misli koje koristimo. 

6. Postoji ogromna razlika između stvarnosti i našeg modela svijeta. Naš unutrašnji um stvara model svijeta koristeći informacije i energiju stvarnosti te ga prezentira našoj svijesti. Važno je shvatiti da naš model svijeta može varirati od stvarne stvarnosti. 

7. Svaka osoba živi u svom svijetu. Model stvarnosti u kojem živimo odgovara našem podsvjesnom programu koji se formira od djetinjstva. Univerzum je neshvatljiva sila s kojom se moramo nositi s poštovanjem i poniznošću.

8. Svaka osoba može preuzeti odgovornost za svoj svijet. Ključno je razumjeti i prihvatiti odgovornost za vlastiti život. To ne znači osuđivati sebe ili druge, već preuzimanje kontrole nad vlastitim mislima i postupcima. 

9. Zakon integriteta. Čovjek teži cjelini te nastoji postići harmoniju s Univerzumom. Važno je da svatko razvija svijest o svojoj ulozi u cjelini te se trudi uskladiti s Božanskom sviješću. 

10. Dio teži cjelini. Duša teži Bogu. Čovjek je dio Univerzuma te teži povezivanju s izvornim izvorom. Ova potraga za duševnim mirom i harmonijom sastavni je dio ljudskog iskustva. 

11. Zakon pozitivnih namjera. Naše podsvjesne namjere oblikuju naš život. Važno je razumjeti snagu naših misli i namjera te se usmjeriti prema pozitivnosti kako bismo ostvarili svoje ciljeve. 

12. Podsvijest sadrži informacije o svim događajima u Univerzumu. Čovjek je ćelija Univerzuma te njegova podsvijest pohranjuje sve informacije o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. 

13. Što je veća čistoća misli, to više sposobnosti imamo. Čistoća misli ključna je za razvoj svijesti te pristup znanju Univerzuma. Važno je raditi na eliminiranju agresivnih misli te težiti unutarnjoj harmoniji i zdravlju.

No comments

Powered by Blogger.