Zašto toliko brinete o svemu, svijet ide i bez vaše brige - Ostavite sebe na miru

Zašto neki ljudi stavljaju toliko pritiska na sebe? Neprestano razmišljaju, brinu i smišljaju planove za budućnost. 


Ključ je imati stav koji se može izraziti ovako: "Nije me briga." Ali ne u pogrdnom i arogantnom smislu, već sa suosjećanjem. Kada prihvatite ovakav stav prema životu, to znači da ste na pravom putu. Prestanite stalno razmišljati o sebi. Prestanite se toliko truditi da se stalno unapređujete. Dopustite sebi da budete ono što jeste i da se prepustite toku života. 

Priroda će se pobrinuti za vas. Kada se odmaknete od prevelikog fokusa na sebe i svoje probleme, primijetit ćete da će se stvari početi spontano poboljšavati. Nemojte praviti planove koji vam određuju kako trebate živjeti. Ne osjećajte se vezano za određene obrasce ili standarde. Dopustite stvarima da se dogode kako dolaze. Otpustite kontrolu. Sve će se posložiti na svoje mjesto. 

Prestanite se boriti protiv sebe. Svaki put kada pomislite da nešto nije u redu, nemojte se suprotstavljati tome. Shvatite da nema slučajnosti. Sve što se događa ima svoj razlog. Nema grešaka, samo iskustva koja su neophodna za vaš duhovni rast. Kada prihvatite ovakav pogled na svijet, shvatit ćete da vas Univerzum ne kažnjava, nema Boga koji vam sudi, nema svijeta koji je protiv vas.

No comments

Powered by Blogger.