Žena ne treba nikoga stavljati ispred sebe - Ni roditelje, ni prijatelje, ni ljubavne partnere

Žena bi trebala biti sebi prioritet, bez obzira na to da li je u vezi, braku ili slobodna. To je fundamentalno.


Međutim, često se žene, iz različitih razloga, stavljanju u drugi plan, dajući prednost drugima - porodici, prijateljima, partnerima - umjesto sebi. Emotivnost žena često dovodi do toga da žele da budu voljene i prihvaćene, te da čine više nego što bi trebale samo da bi zadobile ljubav. Naravno, kroz životne godine, očekivalo bi se da žene postanu snažnije, ali paradoksalno, one koje su same često se osjećaju sve slabijima. 

Okolina, sa svim svojim očekivanjima i pritiscima, dodatno pojačava osjećaj usamljenosti i neispunjenosti kod neudatih ili nevezanih žena. Pitanja poput "Kad ćeš se udati?" ili "Zašto si još sama?" mogu biti izuzetno opterećujuća. S druge strane, zauzete žene suočavaju se sa drugačijim izazovima. Njihova sklonost da stavljaju partnera u središte svog svijeta može dovesti do potiskivanja vlastitih potreba i identiteta. 

One se često bore da zadovolje svaki hir partnera, vjerujući da je to ključ za održavanje srećne veze. Međutim, ovakav pristup može dovesti do zavisnosti i narušavanja vlastitog osjećaja vrijednosti. Važno je shvatiti da, bez obzira na status veze, svaka žena treba da bude svoj centar svijeta. 

Niko drugi, pa ni roditelji, rodbina ili partneri, ne bi trebali preuzeti tu ulogu. Ulaganje u sebe - u lični rast, sreću i zadovoljstvo - trebalo bi biti prioritet. Bez obzira na to ko ostane ili ode iz našeg života, mi smo ti koji ostajemo s nama samima. Stoga je važno naučiti biti sebičan, pružiti sebi ljubav, pažnju i podršku koju zaslužujemo. To je ključ za autentičnu sreću i ispunjen život.

No comments

Powered by Blogger.