Žena se nikada neće umoriti od ljubavi - Umoriće se od života u laži

Žena je poput beskrajnog mora snova, nadanja i vjere, ali isto tako, život u laži je za nju kao suha pustinja.


Nikakav alat ili mjera nije dovoljan da izmjeri koliko duboko žena može voljeti, biti strpljiva i nadati se. Isto tako, niko ne može u potpunosti shvatiti bol koju žena nosi. Ona ne odlazi zbog gubitka ponosa, niti odlazi kako bi pokazala svoju snagu. Ona odlazi zbog boli koju osjeća, zbog kukavičluka koji ju je povrijedio. Možda se sjećate trenutaka kada vas je molila da budete iskreni, ili možda ta sjećanja blijede.

Više ne traga za odgovorima kao nekada. Dosta joj je otkrivanja vaših laži, koje ste branili kao da su bile istina. Predala je svoju ljubav čovjeku koji ju je lagao i povrijedio, i to je bol koja je neizreciva. Žena predstavlja simbol žrtve, ali i simbol pobjede. Ona može biti vaš najveći dar ili vaš najveći kamen spoticanja. Vi ste ti koji odabirete šta ćete probuditi u njoj. 

Laž nije ništa novo za nju, ali zapamtite da će ona uvijek znati kada joj lažete. Žene osjete istinu, vide je u vašim očima. Iako zna, ipak će ostati, pružit će vam priliku da joj kažete istinu. Ona će vam dati koliko god šansi treba da se ispravite, ali kada jednom odluči da je dosta, nema povratka. 

Kada se umori od laži, nema više načina da je zadržite kraj sebe. Žena će voljeti neumorno, čak i ako umjesto meda na njenim usnama osjeti gorčinu pelina. Ali kada shvati da živi u laži, ona će otići. Otići će u potragu za muškarcem koji će je voljeti onako kako zaslužuje, bez obmana i laži. Otići će u novi život, u potragu za istinskom ljubavlju i srećom.

No comments

Powered by Blogger.