Ako želiš biti srećna učini sebe centrom svog svijeta ne muškaraca - 3 savjeta za sve žene

Žene obično pokazuju više emocija i često se dublje investiraju u vezu nego muškarci. 


Često, u nastojanju da zadrže partnera, žene čine sve kako bi udovoljile muškarcu i stavile ga u središte svog svijeta, što nije uvijek najbolji pristup. Žena ne bi trebala dozvoliti da njen život isključivo kruži oko muškarca, a postoji nekoliko razloga za to. 

Prvo, muškarci često prestanu cijeniti takvu pažnju i ljubav. Kada žena neprestano iskazuje pažnju i nježnost prema muškarcu, on to počne uzimati zdravo za gotovo. Ona postaje stalna prisutnost u njegovom životu, a on prestane cijeniti trud koji ulaže. Ovo nerijetko rezultira time da žena daje više nego što dobija u vezi. 

Drugo, neravnoteža u davanju i primanju ljubavi može dovesti do osjećaja nejednakosti. Dok žena može biti spremna pružiti svoju ljubav i pažnju u potpunosti, ako to ne dobije zauzvrat od muškarca, to može dovesti do frustracija i osjećaja da veza nije uravnotežena. Ovo može dovesti do toga da žena postane iscrpljena i nezadovoljna u vezi. 

Treće, staviti muškarca u središte svog svijeta može dovesti do gubitka vlastite individualnosti i privlačnosti. Ako žena sebe potpuno podredi partneru, može postati dosadna ili neprivlačna za njega. U krajnjem slučaju, to može dovesti do toga da muškarac potraži pažnju drugdje. U takvim situacijama, žena može osjećati da je izgubila sebe u procesu, dok muškarac možda nije ni svjestan truda koji je žena uložila. 

Stoga je važno da žena nauči staviti sebe na prvo mjesto u vezi. To ne znači biti sebičan, već se brinuti o vlastitim potrebama i dobrobiti. Kada žena cijeni i poštuje sebe, muškarac će je vrednovati i poštovati više. Ovo stvara ravnotežu u vezi gdje oboje partnera osjećaju da su ravnopravni i da imaju zadovoljavajući odnos.

No comments

Powered by Blogger.