Bog vam ne otežava život, već samo pročišćava vaš put

Život vas je toliko puta bacio na tlo da se pitate kako još uvijek stojite. Možda ste počeli sumnjati da vas je Bog zaboravio ili čak nikada nije ni volio. Ali odmah se otresite takvih misli, jer to nije istina.


Bog želi samo najbolje za vas, vjerujte mi, znam to iz vlastitog iskustva. I ja sam prolazila kroz trenutke u životu kada sam se pitala zašto se sve ovo događa, zašto me Bog navodno ne voli? Srce mi je bilo slomljeno, vjera slaba, a duša iscrpljena. Ali posramila sam se što sam ikada pomislila da me je Bog napustio, jer njegov plan bio je bolji od svega što sam mogla zamisliti, samo mi je nedostajalo strpljenja.

U životu sam prolazila kroz puno toga, nadala sam se najboljem, ali dobijala samo najgore. Sve što sam ulagala, sve nade, često bih na kraju dobila samo razočaranje ili kapljice sreće u moru tuge. Olako sam davala srce, bila vjerna do kostiju, ali često povrijeđena. Bila sam izgubljena, ne znajući ko sam, kamo idem, što me čeka. Ali Bog bi me uvijek pronašao. 

On može umiriti bol u srcu, biti izvor mentalne i emocionalne snage. S njim uz sebe, nema razloga zašto se ne biste mogli ponovno podići. Niste sami. Svi smo prošli kroz slična iskustva, bili poraženi, ali smo se i ustali. U životu postoji stalna smjena dobrog i lošeg, a svako loše iskustvo nas uči nečemu, čini nas jačima. Možda se pitate zašto Bog dopušta da vam se takve stvari događaju, ali izazovi su tu da testiraju vašu hrabrost, strpljenje i vjeru. 

Izbjegavanje izazova je velika greška, jer svaki izazov nosi sa sobom priliku za rast. Bog poznaje vaše granice, zna koliko ste jaki i može vas podići iz najdublje tame. Ponekad morate proći kroz bol da biste postali bolja osoba. Emocionalna bol može poslužiti za vaše dobro, pomaže vam da se fokusirate i izgradite čvršći odnos sa božanskom silom. 

Bog želi da iskoristite svoj puni potencijal, zato se suočava s izazovima i turbulencijama u životu. Svaki pad vas čini jačim, naučit će vas kako brinuti o sebi. Život je prepun vrijednih lekcija koje morate naučiti razumjeti. Kada to učinite, postaćete mudriji, jači i hrabriji. Otkrićete svoju snagu i naučiti se voljeti sebe.

Ne gubite se u toksičnim odnosima, jer Bog oslobađa vaš život od njih. On vas uči kako voljeti sebe i postati ono što trebate biti. Čisti put od svega što vas ne bi trebalo opterećivati, tako da možete pronaći pravu ljubav i sreću. Umjesto da mislite da vas Bog mrzi, pogledajte to s njegove perspektive - on vas vodi na putu prema istinskom ispunjenju i sreći.

No comments

Powered by Blogger.