Gdje nema zagrljaja, nema ni ljubavi: 7 stvari koje muškarci prestanu raditi kad više ne vole

Kada se muškarac distancira od žene koju je nekad volio, često će pokušati to prikriti kako je ne bi povrijedio. 


Evo kako se to može manifestirati: 1. Gubitak fizičke bliskosti postaje očigledan Razlozi za ovu promjenu mogu biti raznovrsni - možda je opterećen poslovnim problemima ili ga muče lični izazovi. No, ako se to stanje protegne, važno je istražiti razloge iza toga. 

2. Prestaje uzimati u obzir njen unutrašnji svijet Kada muškarac prestane mariti za misli, osjećaje i želje svoje partnerice, to postaje jasan signal da se veza mijenja. Partnerica onda ima pravo tražiti nekoga tko će je cijeniti i podržavati na svim nivoima. 

3. Izostanak isprike za loše ponašanje postaje norma Ako partner ne pokazuje niti najmanji znak kajanja za svoje riječi ili postupke, to ukazuje na nedostatak empatije i poštovanja prema njoj. 

4. Manjak učešća u njenom životu postaje očit U zdravim vezama, partneri su aktivno uključeni u živote jedno drugog. Ako partner više nije prisutan kao prije, već se povlači ili bira provoditi vrijeme sam, to može biti znak da se distancira. 

5. Promjenljivo raspoloženje postaje stalno Nagli preokreti u stavovima i ponašanju od obožavanja do ignorisanja ukazuju na unutrašnju nesigurnost i konfuziju. 

6. Prestanak cijenjenja njenog doprinosa vezi Kada partner prestane prepoznavati trud i žrtve koje žena ulaže u vezu, to može izazvati osjećaj nevidljivosti i nedovoljnosti. 

7. Izbjegava prisustvo partnerice Umjesto da bude njen siguran oslonac, partner postaje izvor udaljavanja. Ovo može označavati gubitak želje za bliskošću i intimnošću. 

Svaka veza ima svoje izazove, ali ako se ovi obrasci ponašanja nastave bez promjene, to može ukazivati na ozbiljne probleme u vezi koje je važno adresirati i riješiti.

No comments

Powered by Blogger.