Jaka žena nikad neće moliti za mrvu pažnje - 7 stvari u vezi koje ne treba tolerisati

Postoje određene stvari u ponašanju muškarca koje bi jaka žena trebala jasno postaviti kao granice i ne tolerisati ili oprostiti. 


Prva i temeljna stvar je nedostatak poštovanja. Poštovanje je ključno u svakoj vezi, jer bez njega nema ni ljubavi. Zašto bi jaka žena trebala tolerirati nedostatak poštovanja prema sebi? Zašto bi pristala biti s nekim tko ne pokazuje osnovno poštovanje prema njoj?

Druga stvar je navika laganja. Čak i sitna laž može izazvati velike sumnje u iskrenost osobe. Ako je neko sklon laganju čak i oko najmanjih stvari, vjerovatno će lagati i u većim situacijama. 

Loša kontrola emocija je treća stavka. Neumjerenost, vika i prijetnje su ozbiljan znak da veza nije zdrava. Niko ne bi trebao trpjeti takvo ponašanje koje izražava emocije na destruktivan način. 

Četvrta stvar je izdaja. Iako je opraštanje važno u vezi, ozbiljna prevara treba biti dobro razmotrena. Može li se ponoviti? Može li se povjeriti osobi nakon takvog čina? Jaka žena mora biti svjesna da ljubav nakon prevare možda nikada neće biti ista. 

Peti faktor je umanjivanje vrijednosti. Partner treba vjerovati da je njegova partnerica najbolja na svijetu. Ako se boji da će drugi primijetiti njeni nedostaci ili je stalno kritizira, to nije prava ljubav, već manipulacija ili prilagođavanje za vlastitu korist. 

Nespremnost za dijeljenje odgovornosti je također bitna stavka. Jaka žena neće tolerisati muškarca koji smatra da je sve kućanske poslove njena dužnost. Kućanski poslovi trebaju biti podijeljeni između partnera, a ne prepušteni samo jednoj osobi. 

Na kraju, otvoreno odmjeravanje drugih žena ili koketiranje s njima pokazuje nedostatak poštovanja prema partnerici. Takvo ponašanje nije prihvatljivo u zdravoj vezi i jaka žena neće trpjeti takvo ponižavajuće ponašanje.

No comments

Powered by Blogger.