Ljubavnica iskreno: "Dok je žena koje se loše ponašaju prema muževima, biće i nevjernih muževa"

Današnji svijet neprestano prolazi kroz promjene. Ljudi se mijenjaju, odnosi se mijenjaju, i među tim promjenama, jedan od fenomena koji postaje sve češći i izaziva mnoge rasprave jeste prevara. 


Prevara, kao tema, često se istražuje iz različitih uglova. Danas ćemo se osvrnuti na prevaru s oženjenim muškarcem i pokušati razumjeti što privlači žene da se upuste u takve odnose. Iako možda ne možemo potpuno precizno odgovoriti na ovo pitanje, možemo razmatrati nekoliko aspekata. 

Prvo što bismo primijetili je da ljudska priroda često teži onome što je nedostupno ili "tuđe". To je kao da ruže uvijek ljepše cvjetaju u tuđem vrtu. Također, postoje istraživanja koja sugerišu da se prevara češće dešava kada je brak u krizi. U takvim trenucima, ljudima može biti lakše okrenuti se od partnera i problema u braku i potražiti nešto vani. 

Postavimo jedno pitanje: koliko poznajete muškaraca koji su se rastali od svojih žena da bi započeli život s ljubavnicom? Takvi slučajevi nisu baš česti, zar ne? Većina muškaraca se ne odlučuje na taj korak. Iako neki žene pristaju na ulogu ljubavnice, često se dogodi da se zaista zaljube u taj oženjeni muškarac.

Možda je on prema njima divan, pažljiv, iskren i poklanja im mnogo pažnje i ljubavi. Osjećaju se kao da su pronašle sve što su ikada željele u muškarcu, ali problem je što je on već oženjen i nema namjeru mijenjati to. Ovaj scenario je često stvaran i može biti izuzetno složen. Treba imati na umu da oženjeni muškarac nikada neće biti u potpunosti samo vaš. 

Možda ćete biti samo prolazna avantura, zabava na strani, ali nikada ozbiljna veza. Retko koji oženjeni muškarac sa stabilnom porodicom će se odlučiti da javno prizna vezu s ljubavnicom, jer to nosi mnoge društvene i moralne posledice, posebno pred djecom. 

Ukratko, veze sa oženjenim muškarcima obično nemaju dugoročnu budućnost. Možda ćete shvatiti da gubite svoje vrijeme i da niste na prvom mjestu u njegovom životu. Ako želite trajnu, zdravu vezu, možda je bolje da ne gubite svoje vrijeme na nešto što nema budućnost. Nema potrebe da budete uvijek na drugom mjestu. Zaslužujete biti prioritet u nečijem životu.

No comments

Powered by Blogger.