Najbolje u životu se ne može isplanirati - Ono se dogodi kada najmanje očekujete

Najbolje stvari u životu često ne dolaze kao rezultat detaljno isplaniranih koraka, niti su uvijek podložne našim trenutnim željama. 


Umjesto toga, one se često događaju u pravom trenutku, kada je vrijeme za njih, zahtijevajući od nas da dopustimo da se stvari spontano odvijaju - uz dozu suptilne slučajnosti i otvorenosti onima koji ne očekuju sve, ali sanjaju o svemu. Vjerovatno ste već čuli za Koncept privlačnosti. Ova teorija sugeriše da smo sposobni privući ono što želimo ili sanjamo, zahvaljujući energetskim vezama koje proizlaze iz naših misli i osjećaja. 

Dakle, poznata izreka "Vi ste ono što mislite" ima svoju istinu, kao i činjenica da postoji neka vrsta neizgovorenog zakona u univerzumu koji podržava ostvarenje ciljeva koje zamišljamo. Kada pojedinac shvati da zaslužuje biti sretan, već je napravio značajan korak ka tom cilju. Ta svijest o vlastitoj vrijednosti jača naše veze i samopouzdanje, što proizlazi iz jednostavnosti prihvaćanja života onakvim kakav jeste. 

Jer život ne ide uvijek po planu, često se dešava upravo suprotno od onoga što smo predvidjeli i planirali. Život se događa samo po sebi, i mi moramo skočiti na taj voz kako bismo u potpunosti uživali u vožnji. Pogledajmo bliže: 

1. Postanite osoba koju tražite Možda sanjate o pronalasku idealnog partnera - nekoga tko će vas istinski razumjeti i voljeti, nekoga ko će vas ispunjavati ljubavlju i biti vaša podrška na putu života. Znate kakva bi ta osoba trebala biti: emocionalno zrela, sa smislom za humor, razumna, komunikativna, skromna i sposobna priznati svoje slabosti. Umjesto da samo maštate o takvoj osobi, zapitajte se jeste li i sami postali osoba koju tražite. Postanite osoba s kojom bi drugi željeli provesti život. Držite se svojih snova, ali počnite s samim sobom. Jer kada prihvatite sebe onakvim kakvi jeste, bit ćete sretniji u vezi s osobom koju imate pored sebe. 

2. Naučite pružati sreću, kako bi sreća ušla u vaš život Ovo nije nužno povezano s Konceptom privlačnosti. Ovdje se radi o jednostavnom principu. Zamislite ljude koji su doživjeli teške udarce sudbine i odlučili zatvoriti se u sebe. Niko ne zaslužuje takav život. Ključ je srušiti te unutarnje zidove i reći sebi: "Zaslužujem biti sretan. Zaslužujem imati vremena za sebe. Zaslužujem uživati u onome što me čini sretnim. Zaslužujem biti okružen ljudima, smijati se i osjećati dobro." Kada dopustimo sebi da primimo ono što zaista zaslužujemo, svijet se ponovno otvara pred nama. 

3. Ne postavljajte prevelika očekivanja Treba biti oprezan s nerealnim očekivanjima kao što su "Sreća će trajati zauvijek" i "Niko me ne može povrijediti". U stvarnom životu, takva očekivanja su često neostvariva. Snovi nam daju snagu i inspiraciju, ali moramo biti svjesni da se stvari ne odvijaju uvijek onako kako smo zamislili. Moramo biti spremni na izazove i prihvatiti da život nije uvijek savršen, ali to ne znači da ne možemo pronaći sreću i ispunjenje na putu. 

Zato, prepustite se životu, budite otvoreni za nove prilike i izazove, i naučite cijeniti svaki trenutak. Život nije predvidljiv, ali u tom nepredvidljivom okruženju leže prilike za rast i sreću.

No comments

Powered by Blogger.