Niko te ne posjeduje, pripadaš samo životu - Moraš to da shvatiš!

Divim se tvojoj odluci da staviš slobodu iznad svega ostalog, da se oslobodiš svih ograničenja, vezanosti i okova koji su te držali na mjestu. 


To je hrabar korak, jer zahtijeva snagu i samopouzdanje da se kreneš putem koji si odabrao, putem ostvarenja sebe, svojih snova i svojeg života. Drago mi je što si shvatio da niko drugi nema pravo da te drži u okovima, jer ti pripadaš samo sebi, svojim odlukama i svojim izborima. Nikada ti zapravo nisu bili potrebni ljudi koji bi te kontrolirali ili diktirali tvoje postupke. 

Naučio si da imaš moć da kažeš "ne" onome što te ne čini srećnim. Tvoja sloboda je tvoje najdragocjenije dobro, i shvatio si da je tvoja odgovornost da je čuvaš i braniš. Ti si taj koji je osvojio život, upoznao svaki segment svog bića, rastao i razvijao se. Ti pripadaš sebi, i nikada ne bi trebao dopustiti da te bilo ko drugi drži u okovima. Osim što si osvijestio važnost svoje slobode, shvatio si da i osoba koju voliš zaslužuje istu slobodu. 

Ona treba imati pravo da bude svoja, da razvija svoju ličnost i ostvaruje svoje snove. Svi mi samo pripadamo životu, i nikome ne pripadamo. Učio si razliku između zdravih i nezdravih odnosa. Važno je zapamtiti da prava ljubav ne uskraćuje slobodu, ni tebi ni partneru. Svijetlo je što si konačno shvatio snagu riječi "ne". Mnogo puta smo skloni da pristanemo na stvari koje ne želimo samo zato što se bojimo odbijanja ili sukoba. 

No ti si odlučio da poštuješ sebe i svoje želje, jer znaš da je to ključ za tvoju sreću i ispunjenje. Rijetki su oni koji se usuđuju stati na put onome što im ne prija, ali ti si pokazao hrabrost. Osvijestio si i besmisao brige oko stvari koje se nikada nisu dogodile ili se još uvijek nisu dogodile. Velik dio naše patnje dolazi iz straha od budućnosti, a ti si se oslobodio tih okova. 

Čestitam ti na vjernosti svojim snovima, na hrabrosti da se suočiš s preprekama i ideš naprijed, mijenjajući sebe i svoj život na bolje. Tvoja spoznaja da si ti taj koji kroji svoju sudbinu, da si ti taj koji piše pravila svoje igre, je oslobađajuća. Naučio si da ne trebaš tražiti odobrenje ili vođstvo od drugih, jer si sam svoj vođa. 

Također si naučio da poštuješ izbore drugih, jer svako ima svoju bitku i svoj put. To je znak zrelosti i empatije. Na kraju, čestitam ti što si hrabro slijedio svoje srce i svoju intuiciju, kako bi ostvario ono što zaista želiš. Ne dopusti nikome da ti nameće svoje ideje ili mišljenja, jer samo ti znaš šta je najbolje za tebe. Tvoj život je tvoj, i važno je da ga živiš onako kako ti odgovara, vođen svojim unutrašnjim glasom, a ne tuđim očekivanjima.

No comments

Powered by Blogger.