Pusti prljavu kuću i veš - Odmori: 5 stvari koje svaka žena treba sebi priuštiti, a ne čini to

Žene su zaista spremne preuzeti mnogo tereta na svoja leđa. Ponekad, ovo se dešava u tolikoj mjeri da su spremne zanemariti sebe i svoje potrebe.


Kada se razgovara sa ženama na ovu temu, često se postavlja pitanje: Šta one sebi najviše uskraćuju i šta bi željele sebi priuštiti? Većina žena navodi pet glavnih stvari: 

Odmaranje i relaksacija: Za mnoge žene, ležanje i opuštanje se smatra luksuzom. Dok se bore sa svakodnevnim obavezama i brinu o drugima, dan brzo prođe, a vreme za sebe često izostane. Neke se čak osećaju krivima zbog odmora usred dana. Međutim, to nije zdravo razmišljanje. Žena bi trebala pronaći vremena svakog dana da se posveti sebi kako bi održala balans između svojih potreba i obaveza prema drugima. 

Pokazivanje ranjivosti: Iako se često smatra da je izražavanje emocionalne slabosti više povezano s muškarcima, sve više se očekuje da i žene budu jake i ne pokazuju emocije. Međutim, nije zdravo potiskivati emocije. Ženama je važno da pokažu svoje emocije, da se isplaču i izraze svoje osjećaje kao deo procesa oslobađanja negativnih emocija. 

Postavljanje velikih ciljeva: Mnoge žene imaju ambicije i želje za napretkom, ali često sebi postavljaju granice iz straha ili nedostatka samopouzdanja. Važno je da žena veruje u sebe i da ne podcjenjuje svoje sposobnosti. Trebala bi sebi omogućiti da pokuša ostvariti svoje ciljeve i snove. 

Izražavanje mišljenja: Često se dešava da žene imaju teškoće u direktnom izražavanju svojih stavova i mišljenja. One često zadržavaju svoje mišljenje za sebe iz straha od konfrontacije ili zbog želje da se nekome dopadnu. Međutim, važno je da žena bude iskrena prema sebi i da jasno izrazi svoje stavove i mišljenja kako bi bila autentična i zadovoljna sobom. 

Izražavanje potreba u emotivnim odnosima: Često žene u ljubavnim odnosima stavljaju partnera i njegove potrebe ispred svojih. Međutim, važno je da žena bude sposobna izraziti svoje potrebe i želje unutar veze kako bi održala zdravu ravnotežu između davanja i primanja. Komunikacija je ključna za zadovoljavajući odnos, stoga je važno da žena bude sposobna izraziti svoje potrebe i očekivanja.

No comments

Powered by Blogger.