Ako se morate pravdati za svaku sitnicu to onda nije ljubav - 7 lekcija koje me raskid naučio

Prošlo je tri godine od kako sam bila u vezi sa svojim partnerom. Bili smo srećni i činilo se da smo spremni za sledeći korak - vjenčanje. 


Osjećala sam se sigurno i sigurno u našu ljubav. Bio je moj najbolji prijatelj, osoba koja me je razumjela bolje od ikoga. Ali onda, iznenada, sve se raspalo u samo sedam dana. Raspravljali smo se oko sitnica, stvari koje ranije nisu bile problem. To su bile samo kapi koje su prelile čašu. 

Ne mogu se sjetiti svih detalja, ali sjećam se osjećaja razočaranja i tuge, odluke da se otkaže vjenčanje. Bio je to težak udarac. Plakala sam danima, osjećajući se izgubljeno i slomljeno. Pokušali smo ponovno izgraditi naš odnos, ali ništa nije funkcioniralo. Iz ovog iskustva naučila sam nekoliko važnih lekcija. 

1. Ne možete popraviti nekompatibilnost s partnerom. Iako je bio divan čovjek, shvatila sam da nismo bili pravi za jedno drugo. Moramo imati zajedničke vrijednosti i uvjerenja kako bismo gradili zdrav odnos.

2. Uvijek trebate poštovati svoje osjećaje. Srce zna što je najbolje za nas, čak i kada to ne želimo prihvatiti. 

3. Ako morate opravdavati svoje postupke partneru, nešto nije u redu. Prava veza treba biti podrška, ne izvor konstantnog objašnjavanja i opravdavanja. 

4. Ne dopustite drugima da vam diktiraju sudbinu. Važno je slušati svoje srce i pratiti svoje želje, umjesto da se povinujemo očekivanjima drugih. 

5. Raskid može biti bolan, ali ostati u lošem odnosu može biti još gori izbor. Treba imati hrabrosti otići kad osjetimo da nešto nije u redu. 

6. Udobnost nije uvijek znak ispravnosti. Ponekad se osjećamo sigurno u onome što poznajemo, ali to ne znači da je to pravo za nas. 

7. Privlačnost i strast su važni dijelovi veze. Hemija između partnera održava vezu živom i zdravom. 

I na kraju, ljubav je svuda oko nas, čak i nakon slomljenog srca. Važno je vjerovati u ljubav i hrabro krenuti naprijed, znajući da se iz svake tuge može izniknuti nova sreća.

No comments

Powered by Blogger.