Godine nisu bitne - Neki muškarci nikada ne odrastu: Kako razlikovati dječaka od muškarca

Neki muškarci, bez obzira na godine, ostaju zarobljeni u svojoj mladosti. 


Često vidim mladiće u dvadesetima koji se ponašaju izuzetno zrelo, gotovo kao da su prošli dug put odrastanja i postali odgovorni muškarci. S druge strane, postoje i odrasli muškarci u svojim četrdesetima i dalje, koji, uprkos godinama, nikad nisu zaista odrasli. 

Ova dva tipa muškaraca se razlikuju u svemu, pa tako i u ljubavi. Njihov način izražavanja ljubavi je potpuno različit. Kako ih razlikovati? Najbolje je vjerovati svom instinktu. U društvu zrelog muškarca, bez obzira na njegovu dob, osjećat ćete se zaštićeno i sigurno. Zreli muškarac uvijek će vas podržati i ohrabrivati. Za razliku od toga, nezreli muškarci imaju sasvim drugačiji pristup. Oni se mogu osjećati ugroženo vašim uspjehom, brinuti samo o vlastitim potrebama i zadovoljstvima. 

Zreo muškarac, s druge strane, cijenit će vaše napore i ohrabrit će vas da pokažete svoju snagu. On će biti ponosan na vaše uspjehe. Sve te prednosti koje donosi zrela ljubav nećete pronaći u vezi s nezrelim partnerom. On će se bojati problema, izbjegavati sukobe i biti uz vas samo kad je sve u redu. 

Zreo muškarac će razumjeti da svi imamo loše dane i bit će uz vas i u teškim trenucima, pružajući vam još više ljubavi i podrške. Nezreli mladići možda će pokazivati da mogu funkcionirati i bez vas. Čak bi mogli razmišljati o pronalaženju novog partnera jer ne znaju kako nositi se s problemima. Umjesto da traže rješenja, često će pronaći izgovore. Njima je važnije vaše izgleda nego vaše unutarnje vrijednosti. Takav muškarac, bez obzira na dob, ne donosi vam ništa dobro u životu. 

Nezreo čovjek želi sve odmah, postavlja nerealne ciljeve i ne razmišlja o budućnosti. On se fokusira samo na trenutačno zadovoljstvo i rijetko će se zaista truditi za vašu dobrobit. Za razliku od toga, pravi, zreli muškarci spremni su učiti iz ljubavi i prilagođavati se, čineći mnogo više od onoga što se od njih očekuje.

No comments

Powered by Blogger.