Kada muškarac ne obraća pažnju na sitnice, tada gubi ženu - Sjajna izjava F. Kahlo

Kada veza s partnerom ne donosi pritisak, često se smatra da je osoba spremna dati sve od sebe. Osjeća se oslobođeno, bez ograničenja u ispunjavanju vlastitih želja, što itekako cijeni. 


Možda ste već čuli izjavu poput "Zajedno smo dobro, ali mogu dobro živjeti i bez tebe." Na prvi pogled, to može zvučati surovo. Kako možemo zamisliti život bez nekoga koga volimo? No, kada malo dublje razmislimo, shvatamo da je sposobnost da se osjećamo dobro kako u vezi, tako i sami sa sobom, ono što nas ohrabruje da ostanemo. Danas bismo željeli raspraviti zašto se žene često odlučuju za razvod i koji su najčešći razlozi. 

Generalno se smatra da veze i brakovi zahtijevaju različite perspektive. U vezi, dozvoljavamo si leptiriće u stomaku, ranjivost, pa i ljubavnu ovisnost. No, u braku, potrebno je imati jasan pogled i realno sagledavanje mnogih aspekata. Postoji pretpostavka da su žene češće inicijatori razvoda. Kada to kažu partneru, često se postavlja pitanje: "Da li si našla nekoga drugog?" Ali, zašto se to smatra jedinim i glavnim razlogom? 

Autorica A. Ermolaeva kaže: "Nisam te ostavila jer te ne volim. Ostavila sam te jer sam pored tebe izgubila sebe. Postala sam nešto što nisam željela biti. Nisam te ostavila, ostavila sam sebe, i to je bilo nepotrebno i bolno." 

Najčešće, žene ne napuštaju svoje partnere zbog drugih muškaraca, afera ili avantura. To su za njih mnogo dublje stvari, koje muškarci često ne primjećuju, pa ih to može iznenaditi. Frida Kahlo je izrazila slično: "Ne tražim da se ispričaš kad pogriješiš. Ne tražim ni zagrljaj kad mi je najteže. Ne tražim tvoje lažne komplimente. Ne tražim da mi nedostaješ. Ne tražim ni tvoju pažnju dok ti pričam. Ne tražim da učiniš nešto za mene. Ako moram tražiti sve to od tebe, onda te više ne želim." 

To je srž ženske duše – nježnost i osjećajnost prema sitnicama. Ako to ne primjećujete, gubite ženu pored sebe.

No comments

Powered by Blogger.