Muškarac nije garancija sreće - Žena postaje istniski srećna kad se okruži sa 5 bitnih ljudi

Kada stupimo na ovaj svijet, nismo uzeli sa sobom uputstvo o tome kako živjeti. Umjesto toga, učimo na vlastitim greškama. 


Najvažnije je da iz tih grešaka izvučemo nauk i ne zaboravimo važne lekcije. Mnoge žene su bile odgajane od strane toksičnih majki, postale dadilje svojim muževima, sluškinje svojoj djeci, jadnice pred svojim prijateljima i radnice koje šefovi iskorištavaju. Žena ne treba biti ničija sluškinja, dadilja, niti dozvoliti bilo kome da je naziva jadnicom ili iskorištava njenu dobrotu. 

Žena treba misliti na sebe i na svoju sreću. Postoji sistem i način koji omogućava ženi da bude srećna, a suština je u tome da se žena okruži sa šest ključnih ličnosti u svom životu. Samo uz njihove prisustvo, žena može biti istinski sretna. 

Ja sam žena: Prvo, žena treba da prihvati sebe i shvati da je rođena da bude srećna i da živi svoj život. Treba da bude sigurna u svoju vrijednost i interese. Ona je najbitnija osoba u svom životu i zaslužuje ljubav, ljepotu, radost, poštovanje i sreću. 

Ja sam supruga: Samo žena koja je u harmoniji sa sobom može biti srećna u braku i dobar partner svom mužu. Ne smije dozvoliti da misli kako joj je potreban muškarac da bi bila sretna i ispunjena. Partner nije jamstvo sreće, i nikada neće biti sretna pored muškarca ako nije sretna sama sa sobom. 

Ja sam majka: Biti majka je divan, ali ne znači zanemariti sebe. Mnoge žene pogriješe i posvete se samo djetetu, zanemarujući vlastite potrebe i sreću. Važno je pronaći ravnotežu između majčinstva i vlastitog identiteta. 

Ja sam moj posao: Mnoge žene se žrtvuju radeći poslove koje ne vole, zanemarujući svoj život radi osiguranja porodice. Važno je da žena ne dopusti da posao preuzme previše njenog života i identiteta. 

Ja sam moj tim, moji prijatelji: Biti podrška prijateljima je važno, ali isto tako je važno postaviti granice i ne dopustiti iskorištavanje. Treba postaviti jasne granice da bi bili poštovani. 

No comments

Powered by Blogger.