Pravog muškarca nećete morati požurivati da vas oženi: Ako iskreno voli neće odugovlačiti

U vezi je ključno osjećati se ispunjeno, sretno, i sigurno. Ako se to postigne, nema potrebe za forsiranjem partnera da ubrza korak ka braku i osnivanju porodice. 


Kada je ljubav prisutna, svitanje svakog novog dana ne donosi osjećaj praznine ili tuge zbog nedostatka znakova o spremnosti za brak. Ako je veza iskrena i duboka, nećete osjećati anksioznost u vezi s budućnošću. Istinska veza ne zahtijeva uvjeravanje drugih ili samih sebe da je sve u redu. Nećete sebi ili drugima lagati. U autentičnoj vezi, ne postoji potreba za poređenjem s prethodnim iskustvima ili sadašnjim situacijama. 

Emocije se ne potiskuju. Ako je osjećaj međusobne povezanosti stvaran, ne postoji sumnja u partnerovu posvećenost i želju za zajedničkom budućnošću. Bitno je pitati se da li je partner prava osoba, da li vas istinski cijeni i poštuje. Ne trebate sebe dovesti u pitanje zbog toga što vaše prijateljice možda već imaju porodicu. Svaka veza ima svoj ritam, i neke stvari se jednostavno ne mogu forsirati. 

Ne postoji univerzalna formula koliko vremena treba provesti zajedno prije nego što se odlučite za korak naprijed. Međutim, ako se u dugotrajnoj vezi želi osnovati porodica, a partner nije spreman na tu temu niti pokazuje interes za planiranje budućnosti, to može biti izazov. To može ukazivati na nedostatak vizije za zajedničku budućnost ili na strah od obaveza. 

Istraživanja su pokazala da muškarci koji iskreno vole, obično brže naprave korak ka braku. Takođe, parovi koji su se vjenčali nakon dugotrajne veze često su to učinili zbog pritiska žene i nakon niza sukoba na tu temu. Nagovaranje ili postavljanje ultimatuma nisu dugoročna rješenja za ovakve situacije. Ključ je u otvorenoj komunikaciji i iskrenim obećanjima. Partneri trebaju razgovarati o svojim očekivanjima, strahovima i nadama kako bi zajedno pronašli rješenje koje odgovara njihovoj vezi.

No comments

Powered by Blogger.