Snažne žene su obično nesrećne u ljubavi: Od muškarca traže podršku, a ne kontrolisanje

Jaka i samosvjesna žena ne traži od muškarca kontrolu i dominaciju, već podršku i prihvatanje. Ona je nezavisna i postavlja svoje potrebe kao prioritet. 


Takva žena neće dozvoliti nikome da joj određuje što može ili ne može učiniti. Ona zna šta želi i sposobna je da to ostvari. Njeni snovi su važni, i očekuje da će pored sebe imati partnera koji je jednako snažan i samouvjeren. Važno je naglasiti da takvoj ženi treba podrška, a ne kontrola ili vođstvo. Ona je vrlo selektivna u odabiru partnera jer poznaje svoju vrijednost i prihvata samo muškarca koji će obogatiti njen život. 

Ne pridržava se društvenih normi o tome kakav bi partner trebao biti, već strpljivo čeka onog pravog. Kada napokon pronađe osobu vrijednu svog vremena i energije, znaće da je čekanje bilo isplativo. Takve žene ne boje se izboriti za sebe i izraziti svoje mišljenje. Ako njihov partner pogriješi, neće okretati glavu od problema. Kada se zaljube, čine to s puno poštovanja i ljubavi, ali isto tako postaju vjerne i odane.

Ova posvećenost može djelovati zastrašujuće za neke muškarce, posebno one koji se plaše samostalnih i snažnih žena. Jaka žena je često i mudrija od svojih vršnjakinja. Posjeduje jasnu svrhu u životu i zna tačno što želi postići. Teško je pronaći nekoga ko može pratiti njen intelekt i ambicije.

Umjesto provođenja vremena u zabavi, ona preferira duboke intelektualne razgovore uz čašu vina. Ako se prepoznajete u ovim opisima, nastavite biti vjerne sebi. Jednoga dana ćete naći ljubav koju zaslužujete, i tada će vam biti jasno da je ta veza nešto posebno i drugačije od svega što ste do tada iskusili.

No comments

Powered by Blogger.