Sprijateljila sam se s muževom ljubavnicom i naučila važnu lekciju: Ne sudi knjizi po koricama

To je bio dan kad sam saznala za tužnu istinu - da je moj muž imao ljubavnicu. Bez obzira na svoju tešku emociju, odlučila sam se suočiti s tom situacijom na najdirektniji način. 


Kontaktirala sam ženu s kojom je imao aferu i zamolila je da se sastanemo kako bismo razgovarale o svemu. Kada smo se konačno našle, otvoreno sam joj iznijela svoje saznanje i tražila da mi iskreno prizna sve. Kelly je na početku bila rezervisana, ali nakon što sam joj objasnila svoju stranu priče, pristala je da otvoreno razgovaramo. Iskreno sam joj rekla da sam svjesna njihove veze i da želim da čujem istinu.

Međutim, Kelly je tvrdila da je moj suprug tvrdio da je naš brak već davno propao, te da su ostali samo formalni papiri. Tvrdo je držala da se njih dvoje samo suživotare, da se nikad ne dodiruju - što je, naravno, bila potpuna laž. U stvarnosti, moj muž je rijetko kad bio kod kuće, a kad jeste, ponašao sam se kao da sam lutka, ispunjavajući sve njegove zahtjeve. Kelly nije odmah povjerovala u moju verziju priče. 

Možda zato što je moj suprug toliko loše govorio o meni, prikazujući me kao čudovište od žene. Neprestano je kukao kako ja, iako smo formalno razvedeni, nastavljam kontrolirati njegov život i praviti probleme. Kelly je bila uvjerena da sam ja hladno čudovište, baš onakvo kakvim ju je moj suprug opisivao. On ju je nagovarao da sam ja znala za njihovu romansu od samog početka i da me nije briga - što, naravno, nije istina. 

Također ju je uvjeravao da sam emocionalno nestabilna i da ima psihičkih problema, te ju je savjetovao da se kloni mene. To je bila slika koju joj je moj suprug predstavio. Ali onda sam ja preuzela riječ. Kada sam ga uhvatila u preljubi i pročitala njihove poruke, pokušavao me uvjeriti da je to bila završena priča i da se kaje što je bio s njom. Lažno je tvrdio da će čak razgovarati sa svojim šefom kako bi promijenio odjel, samo da bi se udaljio od ljubavnice, koja ga, navodno, opsjeda nakon samo jedne avanture. 

Ni Kelly ni ja nismo mogle vjerovati da smo imale posla s takvim manipulatorom. Saznala sam da je Kelly redovno posjećivala njegovu kancelariju za vrijeme ručka, te su se zajedno vozili do hotela da bi bili zajedno. To se događalo barem dva ili tri puta sedmično. Iza mojih leđa, on ju je predstavio našem trogodišnjem sinu. Provodili su vrijeme zajedno s njegovim prijateljima, a čak ju je upoznao i s nekim od svoje rodbine. Nevjerojatno, čak je spavala u našoj kući dok sam ja bila na posjeti roditeljima. 

Što sam naučila iz svega ovoga? Shvatila sam koliko je važno ne suditi o nečemu na osnovu prvog utiska. Baš kao što je Kelly smatrala da sam ja čudovište od žene, tako sam i ja smatrala da je ona samo osoba koja ne poštuje tuđe brakove. Ali istina je bila potpuno drugačija. Osoba koja se predstavljala kao najčestitija u ovoj priči zapravo je bila najveći negativac. Ova situacija mi je poslužila kao važna lekcija da uvijek saslušamo sve strane priče prije nego što donesemo konačan sud.

No comments

Powered by Blogger.