Toksičan muškarac vas ne želi zbog ljubavi - Već da hranite njegov ego: Kako izaći iz loše veze

"Pametno je ne vraćati se onome što nas je slomilo", kaže pjevač Frank Ocean, a ova izreka nosi duboko značenje i u kontekstu ljubavnih veza. 


Često zaljubljene žene djeluju impulsivno, često i iracionalno. Ponekad se čini da ulaze u ljubavnu vezu s povezom preko očiju, nesvjesne rizika. U nastojanju da umanje bol u srcu, ponekad prihvatimo izgovore ili opravdanja partnera koja su daleko od razumnih. Nisu svi sposobni donositi inteligentne odluke ili racionalno razmišljati u ljubavi. 

Zašto je važno ne vratiti se osobi koja nas je povrijedila? Ako smo proživjeli nekoliko bolnih epizoda s istom osobom, duboko u sebi sumnjamo da će se ikada promijeniti. Njihova nova predstava da su postali bolji vjerovatno je obmana. Situacija će se brzo vratiti na staro ili čak biti još gora i bolnija. Bez obzira na to koliko se borimo, moramo proći kroz taj period i biti dovoljno jaki da se ne vratimo toksičnoj vezi.

Važno je zapamtiti da s osobom koja nas je svjesno povrijedila i nanijela toliko problema, naše potrebe i želje nikada neće biti na vrhu njihove liste prioriteta, već će suprotno biti slučaj. Koliko god to bolno zvučalo, njihova molba za povratak obično je samo potreba da se hrani njihov ego i zadovolji njihove potrebe. 

U funkcionalnoj vezi, važno je da se oba partnera osjećaju sretno, ispunjeno i zadovoljno. Ako imate hrabrosti krenuti dalje, vaš će se život otvoriti novim mogućnostima i novim ljudima. Nije uzalud reći da trebate zatvoriti stara vrata kako biste otvorili nova.

No comments

Powered by Blogger.