Žena koja voli, oprašta - Ali žena koja previše oprašta, prestaje voljeti

Žena ne napušta odmah, posebno ako je zaljubljena. 


Ne ide, ako još osjeća toplinu prema muškarcu koji stoji uz nju. Ne odlazi ako vidi budućnost s njim, čak i kad primijeti da se njena ljubav udaljava, postaje hladna, ili gubi interes... U takvim trenucima, ona ne odustaje lako; umjesto toga, pokušava razumjeti i mijenjati situaciju. Pokušava ga pokrenuti, da se trudi, jednom, pa još jednom. 

Ali postoji granica, trenutak kada shvati da više ne može dati sve od sebe za oboje, da je razočarana i da jedino što želi je sloboda. Tada on možda više ne prepoznaje ženu koju je navikao gledati kako se bori sama za oboje. Ali ona, žena koja voli, uvijek će se truditi da stvari krenu na bolje. Bit će uporna u borbi za njihovu vezu, jer napustiti voljenu osobu nije lako za nju. 

Nastavit će se nadati da još nije sve izgubljeno. Praštaće, nadajući se da će primijetiti njen trud i promjenu u ponašanju. Opraštat će, iznova i iznova, dok to ne postane obrazac. Ali jednog dana, shvatit će da nije problem u njenom osjećaju ljubavi, već u njegovoj ravnodušnosti. Tada će prestati voljeti. 

Tada će otići. Ne možete beskrajno opraštati, čak i ako vaše srce želi produžiti. Ponekad je bolje stati. Kada ne vidite odgovor s druge strane, kada se vaš trud gubi u prazno, kada suze svakodnevno liječu jer ne znate kako popraviti stvari, tada morate prestati. Morate sebi reći da zaslužujete više. Žena koja voli - prašta. Ali žena koja previše prašta - prestaje voljeti.

No comments

Powered by Blogger.