Danas se ne isplati biti dobar – Izvućeš deblji kraj: 6 znakova da ste okruženi zlim ljudima

Biti iskren i pošten u današnjem vremenu nije uvijek mudra odluka. Okolina se promijenila na takav način da se često iskrenost ne cijeni. 


Ako ste iskreni, ljudi će biti uz vas, ali samo dok imate nešto što im treba. Čim prestanete biti korisni, proći će pored vas kao da se nikad niste ni poznavali. S psihološkog aspekta, evo nekoliko znakova koji mogu pomoći u prepoznavanju pokvarene osobe: 

Manipulativni su – Spremni su okrenuti svaku situaciju u svoju korist i koriste vaše riječi protiv vas. Zapamtiće svaku vašu grešku jer su svjesni da će to iskoristiti protiv vas. 

Raduju se tvojoj nesreći – Neće moći sakriti zadovoljstvo kada vas vide u nevolji. Često će potajno uživati dok razgovaraju s vama. Takve osobe treba odmah udaljiti iz svog života radi vlastitog dobra. 

Negativno govore o drugima – Ako neko neprestano kritikuje druge ljude, isto tako će i tebe kritikovati drugima. S takvim ljudima nikada nećeš biti u miru, jer će ti na kraju zabiti nož u leđa. 

Tvoj uspjeh ih boli – Pokvarene osobe teško podnose tuđi uspjeh i često će pokušati pokvariti tvoje raspoloženje u radosnim trenucima.

Više vole tuđu patnju nego svoju sreću – Ako im se ponudi izbor između tvoje patnje i njihove sreće, uvijek će izabrati prvu opciju. 

Licemjerne su – Rade jedno, misle drugo, a govore treće. Nikada nećete znati što zapravo misle i što žele. Tek na kraju shvatit ćete da su vas izigrali.

No comments

Powered by Blogger.