Ljubavnice budu zamjenjene ljubavnicama - Kako karma uzvraća za preljubu: Bolje da znate

Silazak karme iz prikrajka često podsjeća na stara vjerovanja da svako djelo, dobro ili loše, ima svoju posljedicu. 


Nije neobično da se osoba zapita da li će neko biti kažnjen za svoja nedjela. I odgovor je, naravno, potvrdan. Ali, nije samo karma ta koja donosi posljedice; često je tu i zdrav razum koji nas navodi na iste zaključke. Recimo, kad oženjeni muškarac vara svoju suprugu sa trećom osobom, kolike su šanse da će prevariti i tu treću osobu? Velike, zar ne? 

Ako ste ta treća osoba i svjesni ste situacije, vi sami privlačite negativnu energiju. Bez obzira na to vjerujete li u karmu ili ne, zdrav razum vam može reći da ako je muškarac sposoban prevariti svoju voljenu ženu, isto će učiniti i sa vama. Karma nije selektivna; ne kažnjava samo muškarca, već i tu treću osobu. 

Bez obzira na opravdanja koja ta osoba može naći za sebe, njeno djelovanje je jednako pogrešno kao i muškarčevo. Ali kako karma djeluje u ovakvim situacijama? Prije svega, karma čini da oboje prevaranti shvate koliku su grešku učinili. Oni često nisu svjesni koliko su povrijedili druge, ili jednostavno smatraju da je to nevažno. Karma im pokaže koliko je to pogrešno djelovanje.

Ali, najčešće to čini tako što i sami postanu prevareni. Ljubavnice postaju zamijenjene novim ljubavnicama, a preljubnici prevarantima. Najlakše je naučiti lekciju kroz iskustvo, kroz vlastitu bol. Karma bira pravi trenutak da se vrati. Čak i kad se čini da je neko prošao nekažnjeno, to obično nije slučaj. Karma je maštovita i vraća se u pravom trenutku. Zato, umjesto da prljate ruke osvetom, pustite karmu da uradi svoje.

No comments

Powered by Blogger.