"Mentalno zdrava žena ne mari za tuđe mišljenje" - Labkovski ističe najčešće ženske greške

Vaša sreća ne bi smjela biti ovisna o mišljenju drugih. To je kao da prepustite kormilo svog života nekome drugome. 


Iako se ponekad može činiti kao da vanjski utjecaji igraju veliku ulogu u našem osjećaju sreće, istina je da smo mi ti koji na kraju donosimo odluke o tome kako ćemo se osjećati i kako ćemo živjeti svoj život. Sreća nije nešto što nam se jednostavno dogodi; to je izbor koji svakodnevno trebamo napraviti. Trebamo naučiti cijeniti ono što imamo i biti zahvalni za to. 

Psiholog Mihail Labkovski, svojim savjetima i uvidima, pomaže nam shvatiti da možemo izbjeći nesreću i nezadovoljstvo. Labkovski ističe važnost imati čvrst mentalni sklop i jasne ciljeve. Kada znamo što želimo i kada smo usmjereni prema tome, manje ćemo mariti za mišljenja drugih ljudi. Uspoređivanje s drugima često nas vodi u zamku nesigurnosti i nedostatka samopouzdanja. 

Trebamo naučiti voljeti i cijeniti svoju jedinstvenost, umjesto da se stalno trudimo biti kao netko drugi. Još jedan važan aspekt koji Labkovski ističe je važnost rada prema vlastitoj volji. Ako se osjećamo nezadovoljni ili iscrpljeni poslom koji radimo, to može biti znak da trebamo promijeniti smjer. Raditi ono što volimo ključno je za očuvanje motivacije i sreće. 

Postavljanje granica je još jedna bitna vještina koju trebamo naučiti. Trebamo biti sposobni reći "ne" kada nam nešto ne odgovara, te izraziti svoje potrebe i želje na jasan i pošten način. Time sebi dajemo priliku da se osjećamo poštovano i vrijedno, što je temelj za našu sreću i dobrobit. 

U konačnici, biti sretan zahtijeva svjesnost i aktivno sudjelovanje u vlastitom životu. Trebamo preuzeti odgovornost za svoje osjećaje i svoje postupke, te se usmjeriti prema onome što nas ispunjava i čini sretnima.

No comments

Powered by Blogger.